Kanta-Häme

Milloin uusi maneesi valmistuu Aulangolle?

Aulangon Ratsastuskoululle rakennetaan parhaillaan uutta 3 000 neliön maneesia sekä sen kylkeen tallia, jossa on karsinat 14 hevoselle.

Aulangon Ratsastuskoulu oy:n puheenjohtaja Arja Varenti totesi kesällä Hämeen Sanomissa (10.6.), että hallin pitäisi valmistua lokakuussa.

Missä vaiheessa työt nyt ovat, Arja Varenti?

– Harjannostajaisia pidimme viime perjantaina. Juuri tiistaina sain valmiusastetodistuksen, ja 75 prosenttia on valmiina. Tarkoitus on saada parin viikon sisällä maneesi käyttöön, mutta talli valmistuu toivottavasti ennen joulua.

– Kaikki on jo kuitenkin valettu ja sähkötkin on ja hiekka ajettu maneesin pohjaan.

Mitä on vielä rakentamatta?

– Maneesista puuttuvat päätyseinät. Ovia ollaan parhaillaan tekemässä. Paloseinä maneesin ja tallin väliin toimitetaan tämän viikon lopussa, ja sen jälkeen pääsemme tekemään areenan seinämät valmiiksi ensi viikolla.

Koska ratsastajat pääsevät maneesiin harrastamaan?

– Kun käyttöönottotarkastus on tehty eli toivottavasti muutaman viikon sisään.

Ovatko rakennustyöt aiheuttaneet ratsastustoimintaan katkoksia?

– Peruutuksia on tullut. Asiakkaat eivät mielellään tule kaatosateeseen. Aika hyvin olemme silti pärjänneet. Ihmisillä on riittänyt ymmärrystä.

Paljonko investointi maksaa?

– Hirveästi! Se on 600 000 ja 700 000 euron välissä, eli asiakkaita tarvitaan. Ei tätä maneesia tähän tyhjäksi seisomaan tehdä.

Onko budjetissa pysytty?

– Jonkin verran on tullut lisätöitä. Ei itse rakennuksen vuoksi, vaan maansiirtotöitä on jouduttu tekemään arvioitua enemmän. (HäSa)

Menot