Kanta-Häme

Mini-ilvekset valloittavat Palokunnantalolla

Hämeenlinnassa riittää sunnuntaina silmänruokaa, kun Palokunnantalolla järjestetään norjalaisten metsäkissojen esittelynäyttely.

Kissat ovat paikalla 2. maaliskuuta kello 10-16, ja niitä esitellään kello 11 ja 14. Norjalaisten metsäkissojen lisäksi mukana on runsaasti muitakin erirotuisia kissoja. Ohjelmassa on myös lasten lelukissojen kilpailu, jonka arvostelee oikea kissatuomari.

Norjan ilmasto muokkasi rotua

Muhkeaa norjalaista metsäkissaa kutsutaan myös pienoisilvekseksi. Norjan karu ilmasto on muokannut muinaisten viikinkien ja ristiretkeläisten mukana maahan kulkeutuneiden kissojen jälkeläisistä kestäviä ja vahvarakenteisia kissoja.

Rotu ei ole ihmisen jalostama, vaan se on kehittynyt ankarassa ja kylmässä ilmastossa, jossa vain terveimmät ja voimakkaimmat yksilöt ovat selviytyneet jatkamaan sukua.

Nykyisin norjalainen metsäkissa on Nojan kansalliskissa. Niitä on jo vuosikymmenten ajan kasvatettu vain sisäkissoina, joten ne viihtyvät hyvin ihmisten parissa. Rotu on luonteeltaan ystävällinen ja seurallinen.

Norjalaisen metsäkissan kasvattajia on Suomessa noin 80. Sunnuntain näyttelyn järjestää Norjalainen metsäkissa -yhdistys. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

1.6.2020