Kanta-Häme

Ministeri Pirkko Mattila valmis väistymään

Sosiaali- ja terveysministeri Pirkko Mattila (ps.) kertoo olevansa valmis tarvittaessa väistymään ministerin tehtävästään puolueensa eduksi.

– Se tehdään, mikä joukkueen eteen pitää tehdä. Tämä (politiikka) on joukkuepeliä, ja minä olen joukkuepelaaja. Rakennuspalikat katsotaan, kun vaalit ja kisat on käyty, Mattila sanoi maanantaina vierailleessaan Hämeenlinnassa.

Asia nousi ajankohtaiseksi, kun perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini ilmoitti sunnuntaina luopuvansa puheenjohtajuudesta. Hän haluaisi kuitenkin jatkaa ulkoministerinä vaalikauden loppuun.

Tämä tarkoittaisi, että jonkun muun kolmesta puolueen ministeristä pitäisi luovuttaa paikkansa.

Vaihtoehtona voi olla myös se, että pääministeri Juha Sipilä (kesk.) lisää ministerinpaikkoja tämänhetkisestä 14:stä.

– Aivan varteenotettava vaihtoehto sekin, jos mietitään, että kahden salkun ministerit ovat tosi tiukoilla, Mattila totesi.

Timo Soinin seuraajaksi Pirkko Mattila kannattaa eduskuntaryhmän puheenjohtajaa Sampo Terhoa, joka ilmoittautui maanantaina puoliltapäivin mukaan perussuomalaisten puheenjohtajakisaan.

– Olemme nähneet Sampon kyvyt eduskuntaryhmässä. Lisäksi hänellä on meppitausta, joten hänellä on kokemusta sekä sisä- että ulkopolitiikasta. Erityisesti olen vaikuttunut hänen työstään ryhmäpuheenjohtajana, Mattila sanoi. HÄSA

Päivän lehti

25.5.2020