fbpx
Kanta-Häme Riihimäki

Ministeristä rokotushoitajien kesäapulaiseksi: Aino-Kaisa Pekonen ilmoittautui vapaaehtoistyöhön eduskunnan kesätauolla

Pekonen pääsee rokotushommiin tarvittaessa jo heinäkuun alusta.
Aino-Kaisa Pekonen on ilmoittautunut kesätöihin rokotusavustajaksi. Kuva: Tomi vesaharju/ HäSa

Eduskunnan istuntotauko alkaa juhannuksena jälkeen, ja sosiaali- ja terveysministerin tehtävän jättävä Aino-Kaisa Pekonen (vas.) aikoo tehdä lomalla vapaaehtoistyötä kotikaupungissaan Riihimäellä.

– Olen ilmoittautunut Riihimäen seudun terveyskeskukseen rokotusavustajaksi kesän ajaksi. Haluan antaa oman pienen panokseni koronarokotusten etenemiseen, Pekonen kertoo.

Pekonen pääsee rokotushommiin tarvittaessa jo heinäkuun alusta. Eduskuntatyöstä on luvassa täysipainoinen loma, sillä Pekosen tulevat valiokuntavastuutkin selviävät vasta elokuussa, vasemmistoliiton eduskuntaryhmän kesäkokouksessa.

– En haluaisi enää mennä sosiaali- ja terveysvaliokuntaan. Kun olen ollut nyt kaksi vuotta sosiaali- ja terveysministerinä ja valmistellut esityksiä, jotka tulevat valiokunnan käsiteltäviksi, se tuntuisi vähän hassulta ja oudolta.

 

Toinen syy valiokuntavaihdokseen on se, että Pekonen istui sote-valiokunnassa koko viime vaalikauden ja katsoo, että se paikka on nyt nähty.

– Minusta eduskunnassa on hyvä ottaa vastaan uusiakin haasteita, jos niihin tarjoutuu mahdollisuus, hän sanoo.

– Olen jo alustavasti pohtinut, mitkä voisivat olla itselleni mielenkiintoisia valiokuntia, mutta en nyt rupea sanelemaan niitä, koska keskustelu tästä käydään myöhemmin yhdessä ja paikkajako vaikuttaa koko eduskuntaryhmään.

Menot