Kanta-Häme

Minkä verran Goodman veti väkeä loppuvuonna?

Kauppakeskus Goodman avasi ovensa asiakkaille torstaina 30.10.2014  Avajaisryntäyksen jälkeen meno tasaantui toviksi, mutta pian perään alkoikin joulukauppa ja alennusmyynnit.

Minkä verran Goodmanissa kävi asiakkaita viime vuoden puolella, kauppakeskusjohtaja Eeva Jauro?

– Meillä kävi sellainen yli 670 000 asiakasta viime vuoden kahden viimeisen kuukauden aikana.

Oletteko tyytyväisiä määrään?

– Olemme olleet todella tyytyväisiä. Kävijöitä oli yli 300 000 molempina kuukausina, toki mukana oli avauksen kaksi päivää sieltä lokakuun puolelta. Meille tärkeää on ollut se, että yrittäjät ovat olleet tyytyväisiä ja että asiakkaat ovat olleet todella ostavia asiakkaita.

Oliko teillä loppuvuotta varten kävijätavoitetta?

– Ei, sellaista ei oltu laskettu. Pitkän ajanjakson tavoite meillä on, mutta se koskee sitä aikaa, kun toiminta on vakiintunut. Tällaisen kauppakeskuksen ylösajo vie 3–4 vuotta, lisäksi taloudellinen tilanne ei ole nyt paras mahdollinen. Itsestä on ollut todella ihanaa se, että meidän yrittäjät ovat olleet todella tyytyväisiä, vaikka taloustilanne muuten on ollut synkeä.

Mikä pitkän aikavälin kävijätavoite on?

– 6,5 miljoonaa asiakasta vuodessa. Ensimmäisinä vuosina tavoitteisiin ei varmastikaan päästä. Tämä ei ole mikään pikajuoksu vaan maratonjuoksu.

Minkälaista vaihtelua kävijämäärissä on ollut?

– Tokihan viime vuosi oli avajaisia ja joulumyyntiä, tammi- ja helmikuu on selvästi rauhallisempaa. Asiakkaita on ollut todella tasaisesti, eli pitkin päivää. Viikonloput ovat vauhdikkaita, kuten aina kaupan alalla.

Avajaisviikonlopuksi tavoiteltiin 80 000 asiakasta. Täyttyikö tämä?

– Avajaispäivänä kävi yli 29 000 asiakasta ja koko avajaisviikonlopun kävijämäärä oli reilu 88 000 asiakasta. (HäSa)