Kanta-Häme

Minkälaisia asuntoja katteelle rakennetaan?

Aamulehti kertoi torstaina, että Tampereen kaupunki harkitsee vakavasti luopumista omistuksestaan YH Kodit -yhtiöstä, jonka vuoksi koko yhtiön toiminta saattaa olla vaakalaudalla.

YH Kodit Oy rakennuttaa Kotosalla-säätiön kanssa paraikaa asuntoja myös Hämeenlinnassa.

Vaikuttaako YH Kotien tilanne katteelle rakenteilla oleviin Kotosalla-asuntojen rakentamiseen, Kotosalla-säätiön palvelujohtaja Tuija Kanto-Hannula?

– Ei vaikuta. Kotosalla on itsenäinen säätiö, joka tuottaa palvelut myös Hämeenlinnan kohteeseen. Tampereen kaupunki ei ole millään tavalla kaupannut meitä eteenpäin, vaan kaupunki tarkastelee tasaisesti kaikkia omistuksiaan.

Kaikki yhteistilat ja lisäpalvelut ovat meidän hallinnassamme. Vaikka YH kodit joskus tulevaisuudessa lopettaisi toimintansa, ei sillä ole vaikutusta meidän kohteisiimme.

Kenelle asunnot on etupäässä suunnattu?

– Asunnot ovat seniorikohteita, jotka ovat suunnattu yli 55-vuotiaille.

Asuntojen lisäksi taloon rakennetaan kaikkien asukkaiden yhteinen olohuone. Taloon tulee myös kuntosali, joka on avoinna myös muille kaupunkilaisille kuin vain asukkaille. Palveluohjaaja on paikalla neljästä viiteen tuntia arkisin.

Kuinka monta Kotosalla-taloa Hämeenlinnaan rakennetaan?

– Kiinnostuksen asuntoihin ilmaisi Hämeenlinnassa 120 kaupunkilaista. Hämeenlinnassa kysyntä vuokra-asunnoista oli niin suurta, että meillä onkin nyt suuri tarve saada Hämeenlinnasta tontti.

Katteelle on rakenteilla viisi taloa, joista yksi on Kotosalla-säätiön. Toiveissa olisi rakennuttaa Hämeenlinnaan vuokratalo, joka olisi avoinna myös työikäisille ja lapsiperheille.

Miten Kotosalla-säätiön asunnot ovat menneet kaupaksi, NCC:n asuntoneuvottelija Eeva Vanhatalo?

– Kuudessa kerroksessa asuntoja on yhteensä 47, joista on myyty nyt reilu kolmasosa. Neliöhinnat liikkuvat 3500-4300 euron välillä asunnosta riippuen.

Taloustilanne on vähän hiljentänyt ostohaluja, mutta uskon että kunhan asunnot valmistuvat ja näytöt aloitetaan, loputkin asunnot saadaan myytyä.

Päivän lehti

26.10.2020

Fingerpori

comic