Kanta-Häme

Minna Canthkin saa erityisavustusta

Tähän mennessä 35 erilaista tapahtumaa tai produktiota on saanut Hämeenlinnan kaupungin 375 juhlavuoden erityisavustusta.

Hakemuksia on tullut muutama enemmän, mutta joistakin on vielä pyydetty lisäselvityksiä.

Vs. tilaajajohtaja Antti Karrimaa sanoo, että avustuksia on myönnetty hyvin erilaisiin tarkoituksiin erilaisille yhteisöille, niin kylätoimikunnille, urheiluseuroille kuin taiteilijaseuroillekin

Ensimmäisessä myönnössä erityisavustusta sai mm. Minna Canth on pop -tapahtuma. Sitä järjestää Suomalaisen Naisliiton Hämeenlinnan osasto.

Osaston puheenjohtaja Maija Kauppinen kertoo, että suunnitteilla on poikkitaiteellinen tapahtuma. Siinä tanssi kuvittaa Minna Canthista kertovaa tekstiä. Mukana on tanssijoita tai tanssiryhmä Sibelius-opistosta.

Aika on syyskuussa, mutta paikka on vielä auki.

Rahaa voi yhä hakea

Edelleen on jakamatta 65 erityisavustusta. Haku jatkuu sähköisenä aina marraskuun puoliväliin saakka. Päätöksiä tehdään noin kerran kuussa paitsi kesällä.

Anomukselle katsotaan eduksi, jos siinä mainittu toiminta tai tapahtuma liittyy jotenkin joko Hämeenlinnan 375-juhlavuotta tai Sibeliuksen 150-vuotisjuhlaa.

Avustuksia jaetaan tilaisuuksiin, jotka ovat kaikille avoimia. Tapahtumissa pitää olla saatavilla Hämeenlinnan juhlavuosiin liittyvää materiaalia.

Sähköinen hakemus löytyy kaupungin verkkosivuilta. (HäSa)

Päivän lehti

1.6.2020