Kanta-Häme

Missä pyöräilijöiden on tarkoitus ajaa Viipurintiellä?

Viipurintien ja Paavo Cajanderin tien risteyksessä alkoi viikko sitten Linnan Infran liikennevaloremontti. Työmaa sulkee Viipurintien kevyenliikenteen väylän, jolla on voinut myös pyöräillä. Sillan kevyen liikenteen puoli on varattu ainoastaan kävelijöille.

Mihin pyöräilijöiden on tarkoitus mennä polkemaan, vastaava mestari Perttu Ketola?

– Kaikkien teillä liikkuvien pitää joustaa, kun kohdalle sattuu tietyömaa. Opasteita noudattamalla kohdasta pitäisi selvitä.

Ainoat paikalla olevat opasteet osoittavat vain kävelijöille kiertotien. Mitä pyöräilijät tekevät?

– Pyöräilijöiden on opasteiden mukaisesti talutettava ajokkiaan kevyen liikenteen väylällä. Sillan oikea puoli avataan käyttöön ensi viikon jälkeen, joten eivät pyöräilijät kauan joudu tilanteesta kärsimään.

Jos pyörää haluaa polkea, onko silloin mentävä ajamaan autojen sekaan?

–  Pyöräileminen autojen seassa on turhan vaarallista, sillä Viipurintie on vilkasliikenteinen ja paikalla ajaa nyt myös tietyökoneita. Kannattaa mieluummin taluttaa pyörää. Kyseessä ei kuitenkaan ole pitkä pätkä.

Oletteko joutuneet neuvomaan kevyen liikenteen käyttäjiä tietyömaan kohdalla?

– Paikalla työskentelevät tietyöntekijät on ohjeistettu neuvomaan ihmisille turvallisin reitti. Toisinaan käymme auttamassa eksyneen näköisiä kulkijoita, jotka eivät kehtaa tulla kysymään, miten paikalla pitäisi menetellä. Vaikka olemme pystyttäneet kohteeseen aidat, ihmisiä tunkee silti läpi aitojen väleistä. Se on aina turvallisuusriski.

Milloin remontti on valmis?

– Elokuun puolenvälin paikkeilla pitäisi kaiken olla valmista. (HäSa)

Päivän lehti

28.9.2020

Fingerpori

comic