Kanta-Häme

Missä Sotkanrannan kahvila viipyy?

Sotkanrannan venesatamassa Hämeenlinnan Kantolassa on suunniteltu kahvilan perustamista vanhaan pumppaamon rakennukseen aina sataman perustamisesta lähtien. Vuonna 2012 yhtiö sai poikkeamisluvan, jonka turvin se saattoi hakea rakennuslupaa. Kahvilan luvattiin valmistuvan kesäksi 2013, mutta sumppia ei ole edelleenkään tarjoilla.

Miksi suunnitelmat ovat venähtäneet, Sotkanrannan yrittäjä Pekka Tammela?

– Yhtiömme joutui odottamaan Hämeenlinnan kaupungin vuokrasopimusta, koska rantaan rakennettavan Kantolan tapahtumapuiston kaava piti valmistella ensin. Nyt vuokrasopimus on saatu, ja suunnitelmia voidaan taas jatkaa.

Miten suunnitelmat voivat tällä hetkellä?

– Odotamme saavamme lainan rahoituspäätöksen pankilta aivan lähipäivinä. Urakoitsija on jo valittu, suunnitelmat ovat valmiita ja rakennusluvat ynnä muut paperit ovat reilassa. Rahoituspäätöksen jälkeen laitamme heti kaivinkoneet käyntiin.

Millä aikataululla remontin odotetaan valmistuvan?

– Toivomme, että remontti saataisiin reippaalla tahdilla valmiiksi syksyn aikana, ja ensi keväänä yrittäjä olisi jo vauhdissa.

Onko yrittäjä jo valittu?

– Keskusteluja on käyty muutaman eri ehdokkaan kanssa, mutta virallisia sopimuksia ei vielä ole. Haluamme yrittäjäksi rautaisen ravintola-alan ammattilaisen.

Mitä suunnitelmia teillä on uuden yrityksen varalle?

– Olemme ajatelleet kahvilan sijaan rakentaa pumppaamoon ravintolan. Ravintola olisi monipuolisempi ratkaisu, koska veneilijät ovat vaativaa väkeä ja alajuoksulta purjehtii tänne palveluihin tottuneita kippareita. Samalla Kantolan tapahtumapuiston asiakkaat voisivat myös hyödyntää ravintolan palveluita.

Tuleeko rantaan muitakin palveluita?

– Asialistallamme on myös polttoaineaseman perustaminen veneilijöiden käyttöön. Ely-keskus vaatii tietysti ympäristöluvat ja muut selvitykset, mutta ei niiden täyttäminen kuitenkaan mahdotonta ole. Öljy-yhtiöt eivät investoi tankkausasemiin, joten asema toisi lisäkustannuksia meille. (HäSa)

Päivän lehti

28.9.2020

Fingerpori

comic