Kanta-Häme

Mistä Vuokko Hovatta puhuu ja laulaa torilla?

Säveltaiteen läänintaiteilija Jarmo Julkunen järjestää yhdessä Café Hoffia ja olutravintola Birgeriä pyörittävän Mika Partasen kanssa konserttisarjaa, jossa sekä musisoidaan että puhutaan.

Seuraava konsertin ja keskustelun yhdistelmä on tulevana perjantaina ensin Hämeenlinnan torin lavalla ja sitten Café Hoffin terassilla – tai jos sää vastustaa, Birgerissä. Julkusen kanssa lavalla ovat muusikot Vuokko Hovatta ja Zarkus Poussa.

Mistä on kysymys, Jarmo Julkunen?

– Tämä liittyy keskustan kehittämiseen. Konsertissa jutellaan yleisön ja esiintyjien kanssa siitä, miten Hämeenlinnaa voisi kulttuurin avulla tehdä kiinnostavammaksi.

Onko tämä tapahtuma yksi vastaus siihen?

– Aina valitetaan, että esimerkiksi torin lavalla tapahtuu liian vähän. Lavaa voisi kehittää esimerkiksi siten, että kesätöihin otettaisiin lavaa hoitava kesätuottaja. Nyt lavalla ei ole kiinteitä laitteita, joten sinne on tuotava omat. Se voi olla vaikeaa.

– Perjantaina mukana olevat artistit ovat kiertäneet paljon ja heillä on omat ideansa, joita voisi hyödyntää kaupungin elävöittämisessä.

Entä musiikki? Mitä perjantaina ideoiden pallottelun lisäksi kuullaan?

– Vuokko Hovatta esittää soololevynsä kappaleita. Monet ovat Aulikki Oksasen sanoituksia. Myös Zarkus Poussalta kuullaan hänen soololevyjensä materiaalia. Minä säestän.

Miten konserttisarja jatkuu?

– Elokuussa pidetään vielä pari iltaa. Silloin mukana on esimerkiksi fado-laulaja Kirsi Poutanen.

Mitä muuta olet tekemässä?

– Tuon elokuun lopussa Taiteiden yössä taidemuseon pihalle kolmen konsertin kokonaisuuden. Olen myös mukana Helsingin juhlaviikkojen Art goes Kapakka -tapahtumassa 15.–17.8. Vien sinne taidetta maakunnasta. (HäSa)

Vuokko Hovatta, Zarkus Poussa ja Jarmo Julkunen musisoivat ja keskustelevat perjantaina 13.6. torin lavalla kello 17.30 ja Café Hoffin terassilla kello 19. Jos sää ei suosi, jälkimmäinen siirtyy Birgeriin. Vapaa pääsy.