Kanta-Häme

Mitä kumman viirejä purettavassa Hämeenkaaressa vielä killuu?

Hämeenkaaren urheiluhallin purkutöihin osallistuvat ovat kummastelleet viirejä, jotka roikkuvat yhä paikoillaan hallin katosta. Viirit kielivät hämeenlinnalaisten lentopallojoukkueiden 1990- ja 2000-luvulla kertyneestä menestyksestä, ja ovat nyt tulossa alas muun purettavan materiaalin mukana. Viirien kohtalo herättää ihmetystä. Tiedossa on, että kaikki vähänkään arvokas irtaimisto on otettu hallista talteen jo hyvissä ajoin ennen purkutöiden aloittamista. Purkutyöt alkoivat maanantaina.

Mitä Hämeenkaaressa olevat viirit ovat, HPK-naisten toiminnanjohtaja Ville Kalliomäki?

– En tiedä mitä siellä on, sillä meidän kaikki viirit on viety Hämeenkaaresta Elenia-areenalle, ne roikkuvat seinällä. Elenialla on virallisia viirejä vuodesta 1991 lähtien. Tarmo Volleytä on vuoteen 2009 saakka ja sen jälkeen on HPK:ta 2015:een saakka. Viirit yhtenäistettiin joskus 2006–2007 paikkeilla, minkä jälkeen ne ovat aina olleet samanlaisia ja samankokoisia.

Mitä muille Hämeenkaaressa olleille ja seuran omistamille esineille tapahtui?

– Osa kansainvälisistä Eurocupin seurojen vaihtoviireistä varastettiin ennen kuin ehdimme tuoda ne Elenialle. Loput ovat Elenialla tallessa, mutta niille ei ole vielä ripustuspaikkaa. Hämeenkaaresta tuotiin myös kaikki mitalit, pytyt ja kuvat – siis kaikki seuran omaisuus. Jos ne vaikka joskus saisi kaikki esille johonkin ravintolaan. Williams pubin kanssa asiasta on ollut jonkun verran puhetta.

Minkä verran Elenia-areenalla on viirejä?

– 28 kappaletta. Siis kaikki mitaliviirit ja Suomen Cupin viirit.

Mikä on oikea tapa säilyttää viirejä?

– En minä tiedä. Meidän tapamme on se, että seuran viralliset viirit ovat nyt Elenian seinällä. Samoin täällä ovat myös muun muassa Luolajan Kajastuksen viirit. Epävirallisia viirejä on tehty vaikka minkälaisia, paperisiakin. Ja alun perin viirejä oli erikokoisiakin.

– Melkeinpä täytyy nyt lähteä käymään Hämeenkaaressa katsomassa, että mitä viirejä siellä oikein on.

Noin tuntia myöhemmin:

– No niin, kävimme Hämeenkaareessa vilkaisemassa, ja ne ovat jotain niitä meidän alkuperäisiä, vuonna x tehtyjä. Nämä viirithän ovat olleet aulassa kuvien kanssa esillä, ja ne ovat kaikki erikokoisiakin. Ei muistettu ollenkaan, että tuollaisiakin oli olemassa. Joku on nyt vetänyt ne kattoon.

Mitä näille viireille nyt tapahtuu?

– Ne menevät varmaan roskikseen, sillä meillä on viirit Elenialla. Ja nykyisistä viireistä on olemassa kaksoiskappaleetkin. HÄSA

Päivän lehti

27.10.2020

Fingerpori

comic