Kanta-Häme

Mitä kuuluu Eija Vilpas?

Vaahteramäen Eemeli on tullut Verkatehtaan Vanaja-saliin. Näytelmä siirtyi Verkatehtaalle lähes suoraan kesäteatterista Taaborinvuorelta Nurmijärveltä. Sen näki tänä kesänä 15 000 katsojaa. Näytelmässä mukana on näyttelijä Eija Vilpas. Hän näyttelee kertojaa ja Pöperö-Maijaa.

Millaista on muuttaa kesäteatteriesitys Vanaja-saliin, Eija Vilpas?

– Tämähän on sairaan hieno paikka ja ihanat olosuhteet tehdä töitä. Näytelmää ei juuri tarvitse muuttaa vaan katsomme vain asemat, sillä lava on lähes samankokoinen kuin Taaborinvuorella.

Mitä muuten kuuluu?

– Kiitos oikein hyvää. Kesä meni oikein hyvin. Meidän suvulla on mökki Hauholla ja olen myös pyörinyt sen vuoksi paljon Hauholla ja Hämeenlinnassa. Kävin myös lasten kanssa lomalla Virossa.

Millainen mökki teillä on Hauholla?

– Ihan peruskesämökki, joka on kohta 50 vuotta vanha. Viihdyn siellä oikein hyvin.

Mitä kuuluu näyttelijän syksyyn?

– Olen Helsingin kaupunginteatterin Metsäperkeleessä. Hansun ja Pirren kanssa kierrämme ympäri Suomea, muun muassa ravintola Koomikossa Riihimäellä. Tumma ja blondi kiertää myös. Se on kirjoittamani komedia sisaruksista ja uusi osa on nimeltään Yötön yö. Tapahtumat sijoittuvat kesämökille, joka voisi muuten vaikka olla Hauholla. Tummassa ja blondissa on mukana myös poikani Valdemar Virtanen.

Millaista on tehdä töitä oman pojan kanssa?

– Vallu on ollut mukana monessa jutussa jo lapsena ja nuorena. Hän oli muun muassa Tummassa ja blondissa valo- ja äänimiehenä. Nyt hän näyttelee myös. Mukavaahan oman pojan kanssa on tehdä töitä. Ei sukulaisuussuhdetta ajattele vaan näissä omissa produktioissa lähinnä teen töitä ihmisten kanssa, joiden kanssa on kiva tehdä asioita yhdessä.

Hansu ja Pirre on esiintynyt jo monta kertaa ravintola Koomikossa Riihimäellä. Millaista on tehdä ravintolateatteria?

– Ravintolateatterin idea on ihana. Ihmiset syövät kaikessa rauhassa ja ympärillä on ohjelmaa, joka viihdyttää. Kaikki esitykset ovat olleet täynnä ja tunnelma on ollut hyvä. Janne Kataja tilasi meiltä juuri lisää esityksiä. (HäSa)

Taavi Vartian ohjaama Vaahteramäen Eemeli pyörii Verkatehtaalla 15.–21. syyskuuta.

Päivän lehti

27.1.2020