Kanta-Häme

Mitä mieltä olet kanttorin suunnitelmasta, Timo Kenakkala?

Hämeenlinna-Vanaja seurakunnan kanttori Heikki Seppänen avasi marraskuun lopulla keskustelun Hämeen Sanomissa Hämeenlinnan kaupunginorkesterin tulevaisuudesta.

Seppänen ehdotti, että hän voisi ottaa kaupunginorkesterin johdettavakseen, mutta siihen hän tarvitsisi kahdeksi vuodeksi kaupungilta 200 000 euroa. Seppäsen mukaan rahasummalla ja seurakunnan valmiilla tilauskirjalla kaupunginorkesteri saataisiin uuteen nousuun.

Mitä mieltä olet Seppäsen suunnitelmasta, kaupunginjohtaja Timo Kenakkala?

– Heikki Seppänen kävi kanssani keskustelemassa asiasta. Tällä hetkellä kaupungin budjetissa ei ole sellaista rahaa, eikä summaa ole mistään irrotettavissa. Kaupunginorkesteri kuuluu myös kaupungin liikunta- ja kulttuuripoliittiseen ohjelmaan, joten asiaa tulee miettiä siinä yhteydessä.

Liikunta- ja kulttuuripoliittisessa ohjelmassa kaupunginorkesteria on suunniteltu tavalla tai toisella Sibelius-opiston yhteyteen. Onko suunnitelma edelleen voimassa?

– Todennäköisesti liikunta- ja kulttuuripoliittinen ohjelma on maanantaina kaupunginhallituksen listalla. Liikunta- ja kulttuuripoliittista ohjelmaa vielä laajennetaan, ja sitä ryhtyy käsittelemään erillinen työryhmä. Työryhmällä laajennetaan tulokulmaa koko ohjelmaan. Tarkoitus olisi, että kevään aikana työryhmä saisi ohjelman valmiiksi. Tämä tarkoittaa sitä, että kaikkia ohjelmassa olevia asioita vielä käsitellään ja päätöksiä tehdään ensi keväänä.

Päätöksiä kaupunginorkesterista ei ole siis tulossa lähi aikoina?

– Ei ole, työ jatkuu. HÄSA