Kanta-Häme

Mitä pysäköintistrategiassa päivitetään?

Muun muassa infran ja liikenteen asiantuntijapalveluita tarjoava Sito oy on laatinut Hämeenlinnan keskustan pysäköintistrategian päivityksen.

Miksi päivitys on tilattu, päivityksen tilannut apulaiskaupunginjohtaja Juha Isosuo?

– Meillä on keskustan pysäköinnin ja liikenteen järjestämisen sisältävä suunnitelma, josta on toteutunut kovin vähän. Pysäköintistrategian perusteella keskustan pysäköintilaitosta suunniteltiin torin alle, mutta kaupunginvaltuusto päätti sen paikaksi linja-autoaseman tontin. Selvitysten mukaan parkkitalo ei kuitenkaan mahdu linja-autoaseman alueelle, joten strategia pitää nyt päivittää.

Mitä päivityksen kanssa tehdään?

– Järjestämme syyskuun ensimmäisellä viikolla pysäköintiseminaarin, johon kutsutaan kaupunginhallitus, yhdyskuntalautakunta ja keskustan yritysten edustajia. Käymme selvityksen läpi, jotta on varmasti käyty kunnolla keskustelua ennen kuin päivitys kirjoitetaan loppuun. Seminaarin jälkeen päivitys menee valmisteluun yhdyskuntalautakunnalle, sieltä kaupunginhallitukseen ja aikanaan valtuustolle päätettäväksi.

Koska pysäköinti on jälleen valtuuston pöydällä?

– Syksyn aikana. Toisaalta olen itse sitä mieltä, että jos päivityksessä ja seminaarissa tulee esille asioita, joita voidaan toteuttaa nopeammin, ei niiden kanssa tarvitse jäädä odottamaan kokonaisstrategiaa.

Mitä nämä asiat voisivat olla?

– Lähinnä yrittäjien tekemät esitykset siitä, missä pitäisi olla maksutonta pysäköintiä.

Eli kyse on kivijalkakeskustan kiekkopysäköinnistä?

– Se on hyvin akuutti asia. Iso kysymyshän on kaupungin linjaus pysäköinnin maksullisuuteen. HÄSA