Kanta-Häme

Mitä rakennetaan Sibeliuksenpuistoon?

Nimimerkki Valse Triste kirjoitti maanantain yleisönosastopalstalla (27.10.) peruskorjattavaan Sibeliuksenpuistoon rakennettavista ”soivista penkeistä”.

Sibeliuksen syntymäkaupunkisäätiön koordinaattori Karri Salo, mitä puistossa on tekeillä?

– Puistoon rakennetaan akustista elämyssisältöä, joka julkistetaan Sibeliuksen syntymäpäivänä 8. joulukuuta. Puistossa soivat Sibeliuksen pianosävellykset Kuusi, Koivu, Pihlaja, Haapa ja Mänty.

Miten tilataideteos toteutetaan?

– Idea on, että kaupunkilaiset voivat kävellä puiston ja Sibeliuksen teosten läpi. Tarkka toteutus on vielä työn alla, teos on suunniteltu ja tehdään säätiön ja kaupungin yhteistyönä.

Kuinka paljon tilataideteos maksaa?

– Se on hyvin edullinen. Esimerkiksi musiikin on soittanut Erkki Korhonen (säätiön johtaja), jolloin olemme pystyneet säästämään tietyissä kustannuksissa. Tarkemmin kustannuksista osaa kertoa käytännön toteutuksesta vastaava viheraluesuunnittelija Susanna Lappalainen.

Hämeenlinnan kaupungin viheraluesuunnittelija Susanna Lappalainen, miten arvokas investointi on Sibeliuksenpuiston soiva tilataideteos?

– Teos on osa puiston perusparannusta, ja sen rakennustöiden kustannukset ovat noin 45 000 euroa. Kyseessä on pysyvä teos, jonka kustannukset kaupunki jakaa Sibeliuksen syntymäkaupunkisäätiön kanssa. (HäSa)