fbpx
Kanta-Häme

Mitä Riihimäen Teatteri tarjoaa Turvapaikka-illassa?

Riihimäen Teatterin teatterisalissa vietetään Turvapaikka-iltaa torstaina 24.9. klo 19–20. Vapaaehtoisvoimin järjestettävän illan tarkoituksena on osoittaa solidaarisuutta Suomeen saapuvia turvapaikanhakijoita kohtaan ja kerätä varoja Riihimäen seudun vastaanottokeskuksille.

Mistä idea Turvapaikka-iltaan syntyi, toimitusjohtaja Matti Arnkil?

– Heräsin vaimoni kanssa siihen, että pakolaisia vyöryy Suomeen ja halusimme auttaa. Tuli mietittyä, että miten voisi työn kautta olla avuksi. Perinteinen tapa on auttaa lipunmyyntituotolla, mutta koska teatterin toiminta on Riihimäen kaupungin tukemaa, ei se ollut mielestäni oikea tapa.

– Niinpä ajattelin, että vapaaehtoisohjelman avulla rahan kerääminen voisi olla korrektimpaa. Kysyin asiasta seuraavana päivänä oman talon henkilökunnalta, ja koko porukka oli mukana.

Millainen ilta on luvassa?

– Ilta toteutetaan siis paikallisin vapaaehtoisvoimin, ja koko tuotto lahjoitetaan lyhentämättömänä SPR:lle. Luvassa on musiikkipainotteinen ilta. Musiikin lisäksi nähdään muun muassa tanssikoulun esitys, taikuri ja aulassa on lapsille kasvomaalausta. Ars Häme ry järjestää taidearpajaiset, johon taiteilijat ovat lahjoittaneet 16 teosta.

Illan aikana kerätään myös lahjoitustavaraa SPR:n kautta vastaanottokeskuksiin jaettavaksi. Millaista tavaraa kaivataan?

– Mainiemestä tuli juuri tieto, että ei enää yhtään lastenvaatteita, he ilmeisesti hukkuvat niihin. Sen sijaan pulaa on arabian, farsin, somalian ja englannin kielen sanakirjoista, joissa vastinkielenä on tietysti suomi. Lisäksi kaivataan pieniä kattiloita, vedenkeittimiä, vuodevaatteita, aikuisten miesten kenkiä ja miesten käyttövaatteita. Vaatteista tuli sellaista vinkkiä, että isoja kokoja ei tarvita. HÄSA

Menot