Kanta-Häme

Mitä Ruokaa Oksaska olisi?

Näyttelijä Ritva Oksanen vierailee syyskaudella Hämeenlinnan teatterissa ja esittää otteita elämänsä rooleista monologinäytelmässä Näyttelijätär. Torstaina hän emännöi ravintola Piparkakkutalossa Näyttelijätär-illallisia. Kenen idea on järjestää tällaiset illalliset, Tawastia groupin toimitusjohtaja Karoliina Mäki-Kuutti?

– Idea on syntynyt yhteistyössä Hämeenlinnan teatterin tuottajan Reija Isosuon kanssa.

Onko ravintolanne aiemmin tehnyt vastaavaa?

– Tällaista vastaavaa näyttelijän ympärille koottua teemaillallista emme ole aikaisemmin järjestäneet Piparkakkutalossa. Olemme kovin innoissamme, että saimme mahdollisuuden tehdä yhteistyötä teatterin ja Ritva Oksasen kanssa.

Onko muita vastaavia tapahtumia tulossa?

– Iltaa kohtaan on ollut mukavasti kiinnostusta ja mahdollisesti järjestämme tällaisia uudestaankin. Lisäksi meillä on koko esityskauden ajan myös ”Näyttelijätär”-menu aina näytöspäivinä. Muita tapahtumia meillä on esimerkiksi Pietarilaiset pidot, jotka ovat joka vuosi tammi-helmikuussa.

Mitä syödään? Oksaskan lempiruokia? Vai tulevan esityksen teemaan sopivia lajeja?

– Menu on suunniteltu Ritva Oksasen lempiraaka-aineiden pohjalta. Tarjolla on muun muassa lohta Walewska, Wallenbergin pihviä, lakkapannacottaa ja suklaakakkua.

Mikä ruoka näyttelijätär Ritva Oksanen sinun mielestäsi olisi, jos hän olisi ruokaa? Suolaista vai makeaa?

– Ritva voisi olla sopiva sekoitus suolaista ja makeaa, jotain pehmeää ja raikasta, jossa on elegantit maut. (HäSa)

Näyttelijätär-illallinen ravintola Piparkakkutalossa torstaina 5.9. kello 18.Ritva Oksasen 50-vuotistaiteilijajuhlan näytelmä Näyttelijätär Hämeenlinnan teatterissa 21.9.

Päivän lehti

21.1.2020