Kanta-Häme

Mitä Sibeliuksen syksy -tapahtuma maksoi?

Tänä vuonna Sibelius-fantasia laajeni nelipäiväiseksi Sibeliuksen syksy -tapahtumaksi. Paljonko tapahtuma maksoi Sibelius Celebrationsin johtaja Erkki Korhonen?

– Koko nelipäiväinen tapahtuma maksoi 70 000–80 000 euroa. Siitä suurimman osan vei Sibelius-fantasia, joka maksoi 40 000 euroa, kuten edellisinäkin vuosina. Laskin, että torilla oli 4500 kävijää, joten fantasia maksoi henkeä kohden 8,5 euroa.

Onko summa mielestäsi kohtuullinen?

– Teemme ison festivaalin hirveän edullisesti. Kaupungin johdon ohjeistus on muodostaa festivaali olemassa olevista resursseista. Kun toimijat tuodaan yhteen, syntyy festivaali. Mukana on paljon harrastajia. Esimerkiksi Nuottiavain-polku on hyvä esimerkki siitä, että iso elämys saadaan tuotettua edullisesti, kun eri toimijat tekevät sen yhdessä.

Sibelius-fantasia vie suuren osan budjetista. Myöskään Sinfonia Lahti ei varmaan liikkunut Hämeenlinnaan ihan pienellä summalla?

– Fantasian jälkeen seuraavaksi kallein oli Sinfonia Lahti. Meillä on sopimus kahdeksasta konsertista vuodessa ja tämä ilmainen konsertti kuului tähän sopimukseen. Haluamme tarjota kaupunkilaisille huipputason konsertin, ja ensi vuonna toimimme samalla tavalla.

Kuka valvoo Sibelius Celebrations -säätiön varoja ja rahankäyttöä?

– Säätiön hallitus valvoo kuluja ja kaupungin elämänlaatulautakunta. Meillä on myös itsellä tiukka kuri, sillä rahaa ei ole paljon, eikä sitä voi silloin käyttää, kun sitä ei juurikaan ole. Kuvio on yksinkertainen. Toimimme pienillä avustuksilla ja yhteistyökumppaneiden tuella. (HäSa)