Kanta-Häme

Mitä tapahtuu mormonien kirkolle?

Lukija kiinnitti huomiota Lahdensivuntiellä rapistuvaan Myöhempien Aikojen Pyhien Jeesuksen Kristuksen Kirkon eli mormonien rakennukseen.

Hämeenlinnan seurakunnan johtaja Timo Silvennoinen, miksi rakennus on tyhjillään?

– Rakennus on ollut viitisen vuotta käyttökiellossa. Sieltä löytyi kosteusongelmia ja hometta. Se on meidän kiinteistöosastomme mukaan korjauskelvoton.

– Kirkko on rakennettu omalle tontille suojättömaalle 50-luvulla. Silloin ei ole kaikkia salaojasysteemejä ja eristeasioita tehty sillä tavalla kuin tänä päivänä.

Havaittiinko kävijöissä oirehtimista?

– Oli yhdellä perheellä, joka oli muutenkin herkistynyt homeelle. Sitten otettiin näytteet ja todettiin, että sen rakennuksen aika on ohi.

Mitä rakennukselle jatkossa tapahtuu?

– Meille on kiinteistöosastolta ilmoitettu, että se puretaan ja tilalle tehdään toinen. Aikataulusta en tiedä – onko se tänään, huomenna vai viiden vuoden päästä. Erillistä varastotilaa, jossa ei ole hometta, olemme vielä käyttäneet.

Missä te kokoonnutte nykyään?

– Kokoukset pidetään Saaristenkatu 16:ssa vuokratiloissa, entisissä Etelä-Hämeen Sähkön tiloissa. Siellä on meidän pienelle seurakunnallemme oikein hyvät ja riittävät tilat.

Paljonko teillä on täällä jäseniä?

– Aktiivisia, sunnuntaisin kirkossa käyviä on noin 50 ja kaikkiaan yli 70. Meillä ei ole palkattua henkilökuntaa. Olemme kaikki maallikkoja ja toteutamme kaiken vapaaehtoisvoimin. HÄSA