Kanta-Häme

Mitä tapahtuu puretulle mainostolpalle?

Sunny Car Centerin mainostolppa purettiin viime torstaina. Pylonin osat jäivät Kirstulan pellolle odottamaan jatkotoimenpiteitä, koska omistajuuden selvittämisessä on ollut ongelmia.

Purun aikaan Kirstulassa kävi paljon uteliaita. Tolppa on nyt oman onnensa nojassa pellolla, ja sosiaalisessa mediassa on jo pohdittu ilkivallan ja varkauden mahdollisuutta.

 

Valvotaanko purettua mainostolppaa mitenkään, Hämeenlinnan kaupungin johtava rakennustarkastaja Timo Lehtinen?

– Tällä hetkellä aluetta ei sen kummemmin valvota. Tolpan valvominen ja siitä huolehtiminen on sen omistajan vastuulla, ja selvää omistajaa ei nyt ole. Asia on nyt ensisijaisesti rakennuttaja Tammerneonin ja Sunny Car Centerin konkurssipesän välinen asia. Ensin tahot olivat sitä mieltä, että molemmat omistavat tolpan. En tiedä tapellaanko nyt siitä, kumpi sitä ei omista, koska tolpassa on rakenteellinen vaurio ja asia pitäisi hoitaa.

 

Kuinka kauan tolppa voi olla Kirstulan pellolla?

– Kaupunki omistaa tontin, ja on maaomistajan ongelma, kuinka kauan tolpan osat saavat tontilla olla. Voisin kuvitella, ettei kaupunki ole heti vaatimassa tolpan poistamista. Asia on ajankohtainen sitten, kun Kirstulan uusi kaava etenee ja alueelle saadaan rakentamisen aloittavia toimijoita.

– Asia on alkutekijöissä ja kaupunkikin seuraa omistajuusasian kehittymistä mielenkiinnolla. Pylonille on kyllä paikka uudessa kaavassa.

 

Onko paikalla käynyt uteliaita?

– Emme ole vielä käyneet siellä kaupungin puolesta purun jälkeen. Oletan, että Tammerneonilta tulee pian ilmoitus tolpan kaadosta, ja sitten käyn toteamassa tilanteen.

– Olen kuullut, että pylonille olisi kiinnostuneita ostajia. Ei vaan ole selvää, mikä taho tolppaa myy.

 

Mitä tolpalle tapahtuu talvella?

– Se on pylonin omistajan asia, kunhan saadaan sovittua, kuka se omistaja on. Pyloni on tarkoitettu olemaan luonnossa, eli se kyllä kestää säänvaihtelut. HÄSA

Päivän lehti

29.11.2020

Fingerpori

comic