Kanta-Häme

Mitä tapahtuu Rengon pappilalle?

Rengon entisen kirkkoherran, Soile Juntumaan, asuttama Rengon pappila jää tyhjilleen joulukuussa, kun Juntumaa muuttaa Orivedelle.

Renkolaiset ovat olleet huolissaan monisatavuotisen, perinteikkään pappilan tulevaisuudesta.

Laitetaanko pappila myyntiin, kiinteistöpäällikkö Eija Rantala Hämeenlinna-Vanajan seurakuntayhtymästä?

– Rengon pappilan tulevaisuudesta ei ole käyty vielä edes alustavia keskusteluja. Nykyisen asukkaan vuokrasopimus päättyy virallisesti joulukuun lopulla. Myyminen on tietysti yksi vaihtoehto muiden joukossa.

Milloin pappilan kohtalosta tehdään päätöksiä?

– Täytyy muistaa, että myös kirkkovaltuuston jäsenissä on renkolaisia. Jos taas esimerkiksi pappilalle kuuluvia maita päätetään myydä, päätöksenteko menee kirkkohallitukseen saakka ja saattaa näin viedä useita kuukausia.

Päätökset tehdään pitkälti rakennuksen kunnon perusteella, kunhan nykyinen asukas on ensin rauhassa saanut muutettua. Tässä vaiheessa en voi luvata muuta kuin että ensi vuoden aikana päätöksiä syntyy.

Pihapiiriin kuuluvassa rippituvassa on partiotoimintaa sekä vanhan virastopäädyn Lasten kamarissa päiväkerho. Loppuuko kerhotoiminta myös joulukuun loppuun mennessä?

– Ainakin alkuvuodesta valtuustolla on tarpeeksi työtä esimerkiksi tilinpäätöksen kanssa. Kerhotoimintakin saa jatkua normaalisti päätöksentekoon saakka. (HäSa)

Päivän lehti

30.11.2020

Fingerpori

comic