Kanta-Häme

Mitä tehdä, jos autoon tarttuu rappausroiskeita?

Katetyömaan ohi ajaneen auton pintaan tarttui hiljattain rappausroiskeita.

Projektijohtaja Riitta Jokivuo, mitä pitää tehdä, jos epäilee autoonsa tarttuneen työmaan roiskeita?

– Meillä ei ole toistaiseksi tietoa kuin yhdestä tapauksesta, jossa näin epäillään käyneen. Kannattaa heti ottaa yhteyttä meihin, jos epäilee autonsa saaneen roiskeita työmaalta.

Katsotaanko työmaalla nyt tarkemmin rappausolosuhteita?

– Kovalla tuulella ei muutenkaan rapata. Julkisivun rappaustyössä on mahdollista, että rappauslaastisumua karkaa käsiteltävän seinäpinnan ulkopuolellekin.

Rakennuksen ulkonurkilla ja seinien yläosissa työskenneltäessä riski sumun leviämiseen on suurin. Nämä työvaiheet pyritään mahdollisuuksien mukaan tekemään hiljaiseen aikaan, kun tonttia ympäröivä liikenne on mahdollisimman vähäinen.

Kuka korvaa vahingot, jos auton pelti ja ikkunat naarmuuntuvat?

– Laasti ei sellaisenaan naarmuta maali- ja lasipintoja. Urakoitsija korvaa aiheutuneet vahingot, jos voidaan varmistua siitä, että jäljet ovat tulleet juuri työmaalta.

Miten roiskeet saa lähtemään autosta?

– Rappauslaastisumu poistetaan pinnoilta aina ensisijaisesti painepesulla, eikä sitä pidä esimerkiksi hangata auton maalipinnasta mekaanisesti. Jos autoon on osunut työmaa-alueelta lähtöisin olevaa laastisumua, kannattaa ottaa heti yhteyttä NCC:n työmaatoimistoon osoitteessa Kaivokatu 11 tai rappausurakoitsijan numeroon 044 705 5500. Sitä kautta selvitetään tapahtuma-aika ja -paikka, ja ohjataan tarvittaessa pesulinjalle. (HäSa)

Päivän lehti

26.10.2020

Fingerpori

comic