Kanta-Häme

Mitä tekee Minua liikuttaa -hanke?

Lasten liikunnan tuki ry sai noin 150 000 euroa Minua liikuttaa -hankkeelle, joka alkoi maaliskuun alussa ja kestää vuoden 2018 helmikuun loppuun.

Euroopan sosiaalirahaston rahoituksen myönsi maakunnan yhteistyöryhmä.

Projektipäällikkö Esa-Pekka Viinikka, mistä hankkeessa on kysymys?

– Tavoitteena on parantaa kaikkien työelämän ulkopuolella olevien työ- ja toimintakykyä estämällä syrjäytymistä ja kohentamalla työllistämis- ja koulutusedellytyksiä.

Mitä toiminta pitää sisällään?

– Olemme koonneet ryhmiä, joissa liikutaan ryhmän toiveiden mukaisesti ja tutustutaan eri liikuntamuotoihin. Samalla pääsemme tarttumaan työllistämis- ja koulutusasioihin. Liikunta on ohjauksen väline.

– Voimme myös käydä tutustumassa työpaikkoihin. Etsimme yhdessä TE-toimiston kanssa työkokeilupaikkoja.

Miten toiminta estää syrjäytymistä?

– Idea on juuri siinä, että järjestämme ryhmämuotoista toimintaa. On tärkeää, että asiakkaille on joku paikka, jossa kohdata muita ihmisiä. Liikunta on siihen oiva väline. Voimme tehdä myös fyysisen kunnon kartoituksen ja neuvoa millä keinoin sitä voi lähteä parantamaan.

Miten pääsee mukaan?

– Hämeenlinnassa lähiökeskukset ja Hämeen Setlementti sekä kaupungin eri työllistävät sektorit ohjaavat meille asiakkaita. Asiakas voi ilmoittautua myös meille suoraan.

Missä toimintaa järjestetään?

– Hämeenlinnassa pyörii kaksi ryhmää: toinen Keskusseurakuntatalossa ja toinen Kumppanuustalossa. Mukana on kaupungin työllistämis- ja kuntouttamistoimenpiteissä olevia asiakkaita.

– Janakkalassa järjestämme liikuntaa Työpaja Kinon nuorille. Riihimäellä mukana on kuntouttavan työtoiminnan asiakkaita. Ryhmät kokoontuvat kerran viikossa.

Paljonko asiakkaita on yhteensä?

– Parikymmentä, mutta tavoitteena on kaikkiaan 30 henkilöä. Hanke on kaksivuotinen. Voimme olla tukena tarvittaessa koko ajan. Ryhmään mahtuu vielä lisää porukkaa, ja osa asiakkaista voi myös vaihtua.

Ketkä toimivat ohjaajina?

– Meillä on kolme hanketyöntekijää eli minä ja liikunnan vetämisestä vastaava ohjaaja sekä opinto-ohjaaja, joka vastaa työllistämiseen ja opinto-ohjaukseen liittyvistä asioista. HÄSA

Mainos