Kanta-Häme

Miten aiot uudistaa ruokakulttuuria, Miikka Väisänen?

Ravintola Piparkakkutalon keittiömestarina on aloittanut 34-vuotias Miikka Väisänen.

Mikä sinut tuo Hämeenlinnaan ja Piparkakkutaloon?

– Vaihtelu ja haasteet. Piparkakkutalo on mielenkiintoinen ja perinteikäs paikka, ja se antaa mahdollisuuksia minulle kehittää tämän alueen ruokakulttuuria.

Mihin suuntaan haluat viedä Piparkakkutalon menuta ja hämeenlinnalaista ruokakulttuuria?

– Haluaisin hieman monipuolistaa sitä. Mahdollisuuksien mukaan haluan käyttää paikallisia raaka-aineita. Vaihtuvia menuita, vaihtuvia annoksia klassikkojen lisäksi.

Minkälainen historia sinulla on takanasi?

– Olen keittiömestari ja kokki ja toiminut viimeksi Helsingissä keittiömestarina Copas y Tapaksessa. Olen työskennellyt reilussa kymmenessä ravintolassa Helsingissä aina fine diningista ihan perusruokaan. Olen myös toiminut yrittäjänä. Nyt teen jatko-opintoja ylemmässä ammattikorkeakoulussa.

– Copas y Tapas -illallisravintolassa tarjoilimme laadukasta suomalais-espanjalaista ruokaa. Toimimme ilman ruokalistoja. Toiminta painottui luovaan puoleen. Saimme toiminnan erittäin kannattavaksi.

– Kirjoitin siellä myös ruokakirjan Copas y Tapas erilaisia tapoja (yhdessä Jari Lahdenojan ja Aleksi Lahdenojan kanssa).

Minkälaisesta ruoasta itse pidät?

– Ruoan tekeminen on minulle raaka-ainelähtöistä. Pohjois-Espanjan (pienten suupalojen ) pintxos-kulttuuri ilmentää hyvin ruokailun sosiaalista ja seurallista puolta, mikä on minulle ruokailussa kaikkein olennaisinta. Sitä haluaisin myös tuoda täällä esiin.

Olet käsittääkseni myös innokas viininharrastaja?

– Kyllä. Olen harrastanut viinejä kymmenen vuotta. Olen käynyt Ranskassa viinitilalla poimimassa rypäleitä sekä tekemässä viiniä ja ruokaa. Viinin ja ruoan yhdistäminen on minulle rakas asia. Viini on yksi osa ruokailua. HÄSA