Kanta-Häme

Miten aiot uudistaa ruokakulttuuria, Miikka Väisänen?

Ravintola Piparkakkutalon keittiömestarina on aloittanut 34-vuotias Miikka Väisänen.

Mikä sinut tuo Hämeenlinnaan ja Piparkakkutaloon?

– Vaihtelu ja haasteet. Piparkakkutalo on mielenkiintoinen ja perinteikäs paikka, ja se antaa mahdollisuuksia minulle kehittää tämän alueen ruokakulttuuria.

Mihin suuntaan haluat viedä Piparkakkutalon menuta ja hämeenlinnalaista ruokakulttuuria?

– Haluaisin hieman monipuolistaa sitä. Mahdollisuuksien mukaan haluan käyttää paikallisia raaka-aineita. Vaihtuvia menuita, vaihtuvia annoksia klassikkojen lisäksi.

Minkälainen historia sinulla on takanasi?

– Olen keittiömestari ja kokki ja toiminut viimeksi Helsingissä keittiömestarina Copas y Tapaksessa. Olen työskennellyt reilussa kymmenessä ravintolassa Helsingissä aina fine diningista ihan perusruokaan. Olen myös toiminut yrittäjänä. Nyt teen jatko-opintoja ylemmässä ammattikorkeakoulussa.

– Copas y Tapas -illallisravintolassa tarjoilimme laadukasta suomalais-espanjalaista ruokaa. Toimimme ilman ruokalistoja. Toiminta painottui luovaan puoleen. Saimme toiminnan erittäin kannattavaksi.

– Kirjoitin siellä myös ruokakirjan Copas y Tapas erilaisia tapoja (yhdessä Jari Lahdenojan ja Aleksi Lahdenojan kanssa).

Minkälaisesta ruoasta itse pidät?

– Ruoan tekeminen on minulle raaka-ainelähtöistä. Pohjois-Espanjan (pienten suupalojen ) pintxos-kulttuuri ilmentää hyvin ruokailun sosiaalista ja seurallista puolta, mikä on minulle ruokailussa kaikkein olennaisinta. Sitä haluaisin myös tuoda täällä esiin.

Olet käsittääkseni myös innokas viininharrastaja?

– Kyllä. Olen harrastanut viinejä kymmenen vuotta. Olen käynyt Ranskassa viinitilalla poimimassa rypäleitä sekä tekemässä viiniä ja ruokaa. Viinin ja ruoan yhdistäminen on minulle rakas asia. Viini on yksi osa ruokailua. HÄSA

Päivän lehti

27.10.2020

Fingerpori

comic