fbpx
Kanta-Häme

Miten koronatestaus ja taudin jäljitys muuttuu Suomessa? Katso suora lähetys ministeriön tiedotustilaisuudesta 13.45 alkaen

Sosiaali- ja terveysministeriön johdon on määrä esitellä, miten muun muassa koronavirustestausta muutetaan Suomessa.
Koronatesti. Arkistokuva. Kuva: Juha Neuvonen
Koronatesti. Arkistokuva. Kuva: Juha Neuvonen

Sosiaali- ja terveysministeriö on päivittänyt koronatestaus- ja jäljitysstrategiaansa. Testaus kohdistuu jatkossa ensisijaisesti virukselle altistuneiden, rokottamattomien oireisten sekä rokottamisen jälkeenkin vakavalle infektiolle alttiiden ihmisten testaamiseen.

Testausmääriä on tarkoitus pienentää niin, että muu diagnosointi ei kärsi. Koronatestiin on kuitenkin määrä päästä vuorokaudessa, jos tilanne sen sallii.

Kansalaisia on määrä opettaa myös kotitesteihin, lukee ministeriön asiakirjassa.

Muutoksista kerrottiin tiedotustilaisuudessa tiistaina.

Ministeriön tiedotteen mukaan uuden strategian tarkoituksena on keskittyä tartunnanjäljityksessä tilanteisiin, joissa leviämisriski on suuri.

– Jos tartunnanjäljitys ruuhkautuu merkittävästi, tulee ensisijaisesti jäljittää korkean tartuntariskin altistumistilanteet, todetaan tiedotteessa.

Testausstrategian muutos liittyy Sanna Marinin (sd.) hallituksen taannoiseen päätökseen muuttaa strategiaansa koronaviruksen leviämisen hillitsemiseksi. Uuden, viime viikolla julkaistun strategian tavoitteena on pitää yhteiskuntaa mahdollisimman auki ja hillitä koronaviruksen leviämistä paikallisesti.

Strategiaa alettiin muuttaa, koska rokotekattavuus on Suomessa kehittynyt.

Valtioneuvoston tiedotustilaisuus alkoi tiistaina noin kello 13.45. Voit katsoa lähetystä suorana alta, kun se on käynnissä. Jos lähetys ei näy, sitä voi katsoa myös tästä linkistä.

 

 

Menot