Kanta-Häme

Miten Markkinaoikeuden päätös vaikuttaa Kela-kyyteihin?

Markkinaoikeus kumosi viime viikolla Kelan taksikyytipäätöksen Kanta-Hämeessä virheellisesti kilpailutettuna. Samalla kertaa kumottiin myös kahden muun alueen, Etelä-Pohjanmaan ja Lapin kilpailutuspäätökset.

Kanta-Hämeessä sekä Kela- että sotekyytien välityksen on kilpailutuksen jälkeen hoitanut Tampereen Aluetaksi oy.

Onko Kela ollut asiassa teidän suuntaanne jo yhteydessä, Tampereen Aluetaksin toimitusjohtaja Arttu Hirvikorpi? Mitä päätös teidän näkökulmastanne katsoen tarkoittaa?

– Kela on ollut meihin yhteydessä asian puitteissa. Tällä hetkellä jatkamme töitä normaalisti, toki varautuen lähitulevaisuuden erilaisiin skenaarioihin, kuten olemme tähänkin asti tehneet.

Kelan osaamiskeskuksen päällikkö Reija Jääskeläinen sanoi perjantaina 8.11. Hämeen Sanomille, ettei palvelua voi tuosta vaan katkaista, vaan he aikovat nyt katsoa rauhassa, mitä asialle tehdään. Koska nykyinen sopimuskausi päättyisi vasta 2021 lopussa, on todennäköistä, että uusi kilpailutus kuitenkin tehdään ennen sopimuskauden loppua.

Miten tämä vaikuttaa teihin?

– Totta kai tämä on meille liiketoiminnallisesti merkittävä asia. Olemme tehneet paljon töitä palvelun kuntoon saamiseksi ja oletus on ollut, että toimimme palveluntuottajana vähintään vuoden 2021 loppuun. Toisaalta ymmärrämme, että riskit kuuluvat liiketoimintaan ja niihin pitää pystyä varautumaan etukäteen – niin on tilanne tässäkin.

Kela- ja sotekyydit takkusivat pitkään viime syksynä ja vielä alkuvuodestakin Hämeenlinna oli tyytymätön siihen, etteivät sote-kyytipalvelut toimineet tarjouskilpailutuksen edellyttämällä tavalla. Mikä on tilanne nyt?

– Kuten edellä sanoin, olemme tehneet lujasti töitä. Sekä sote- että Kela-palvelut on saatu kuntoon ja toimivat tällä hetkellä hyvin.

Onko tammikuussa käyttöön otettu pikamatkojen tilausmahdollisuus parantanut tilannetta? Entä onko tilauksia ruvettu tekemään netin kautta?

– Pikamatkamahdollisuus on otettu erittäin positiivisesti vastaan. Se on parantanut asiakastyytyväisyyttä. Nettitilausmahdollisuuden käyttäjät ovat koko ajan tasaisesti lisääntyneet, vastaa toimitusjohtaja Arttu Hirvikorpi. HäSa