fbpx
Kanta-Häme

Miten mentalistin shown voi käsikirjoittaa?

Mentalisti Pete Poskiparta, mitä on luvassa Taikaviikkojen juhlagaalassa huomisiltana?

– Se on kavalkadi tai parhaat palat pitemmästä showstani. Valheenpaljastuskoe ja puhelinluettelotemppu ja ajatustenlukunumero ainakin. En tiedä vielä tarkkaan, kuinka pitkä aika minulla on käytettävänä, sillä meitä esiintyjiä on monta.

Olet juuri aloittanut myös koko Suomen kattavan, vuoden loppuun jatkuvan mentalistikiertueen. Minkälaiset ovat sen ensikokemukset?

– Startti on ollut ihan hyvä. Syyskuu on aina vähän hankala ajankohta, kun ihmisillä on kaikenlaisia syyspuuhia, mutta yleisöä on ollut mukavasti ja myös ennakkomyynti on ollut hyvä. Ainoastaan Hämeenlinnan esitykseen on myyty todella vähän lippuja. Ehkä sanonta hitaista hämäläisistä pitää paikkansa. Ja osittain siksi lähdin Taikaviikoille mukaan, jos ihmiset sen jälkeen innostuisivat.

Kerrot blogissasi, että uusi showsi on käsikirjoitettu huolella. Miten mentalistin shown voi käsikirjoittaa?

– Raamit pystyy kirjoittamaan. Olen verrannut mentalismia jazz-musiikkiin. Sen teemat voi kirjoittaa, mutta soolo-osuuksista ei kukaan tiedä etukäteen. Samoin showssa, minulla on raamit, mutta kun yleisön joukosta tulee ihminen lavalle ja piirtää tai valitsee jotakin, ei mulla ole siitä etukäteen tietoa. Sitten mennään tilanteen ehdoilla.

– Ja siirtymiä ja sellaisia pystyy käsikirjoittamaan, eli kuinka paljon yleisöä kutsun lavalle ja missä vaiheessa. Olen pystynyt vähentämään esitysten tyhjäkäyntiä huomattavasti.

Onko helppo saada vapaaehtoisia avustajia lavalle kanssasi?

– Moni sanoo, että suomalaiset ei lähde. Mutta kyllä lähtevät, jos lavalla on turvallista olla. Minä en showssani koskaan nolaa ketään, eikä ketään pakoteta lavalle, ja kun yleisö näkee sen, he rentoutuvat. Ensimmäisen tempun jälkeen vapaaehtoisia on tarjolla yllin kyllin. Uutta showta voisi kutsua interaktiiviseksi teatteriksi, sillä yleisö on tärkeä osa esitystä.

Mikä on bravuurinumerosi?

Kyllä se on ihmisten ajatusten lukeminen silmät sidottuina. Siitä minulle on sanottu, että jos väittäisin omaavani kyvyn lukea ajatuksia, iso osa yleisöstä uskoisi sen. Mutta minä en väitä mitään, vaan jätän asian yleisön arvioitavaksi.

Entä mikä on mieleenpainuvin esiintymisesi?

Kyllä se oli Las Vegasissa, jossa minut kutsuttiin The Masters of Mentalism -showhun. Osallistuin silloin Mindvention 2011-seminaariin ja sitten kuulin, että minut on valittu avaamaan show. Illan päätti oppi-isäni Richard Osterlind. Silloin ympyrä sulkeutui, sillä kiinnostuin mentalismista nähtyäni hänen opetusvideonsa joskus 2000-luvun alussa.

Ja vielä viimeksi, osasitko odottaa tätä puhelua?

– Kyllä osasin, sillä sihteerini laittoi viestiä, että aiot soittaa.

Taikuutta ilmassaHämeen Taikaviikot 10 v. Ohjelmaa eri puolilla kaupunkia tänä iltana ja huomenna. Gaalashow Iskelmä-Baarissa (Hallituskatu 13) lauantaina 1.10. kello 20 alkaen. Tarkka ohjelma osoitteessa www.hameentaikaviikko.fi.Pete Poskiparran Mentalisti 2.0-kiertue Hämeenlinnan kaupunginteatterissa keskiviikkona 19. lokakuuta.

Menot