Kanta-Häme

Miten muotinäytökseen pukeudutaan?

Kaupungissa etsittiin joku aika sitten casting-tilaisuudessa malleja. Mistä on kysymys, yrittäjät Mari Huhtamäki ja Tiina Lamberg?

– Järjestin kaksi vuotta sitten Jukka Rintalan kanssa muotinäytöksen Raatihuoneella. Sen jälkeen moni on kysynyt, milloin Hämeenlinnassa olisi taas muotinäytös, kertoo Tiina Lamberg.

– Olemme Tiinan kanssa olleet yhteistyössä monessa asiassa, joten ryhdyimme ideoimaan yhdessä tapahtumaa. Muiden pohjoismaalaisten kauppiaiden kanssa keskustelussa olen kuullut, että tällaisia ei kaupallisia muotinäytöksiä on menestyksekkäästi tehty muualla, kertoo Mari Huhtamäki.

Hämeenlinnassa on kyllä ollut hyväntekeväisyysmuotinäytöksiä. Millä tavalla Let’s talk Fashion eroaa niistä?

– Tämä on ammattimaisesti järjestetty. Meillä oli mallicasting ja Noora Vennamo tekee malleille koreografian. Vastaavaa ei ole ennen Hämeenlinnassa nähty. Lisäksi mallien lookit ovat yhtenäiset ja jokaisella on oma tyyli. Lisäksi lookit lähtevät mallistosta, eivät kaupallisuudesta.

Kenen vaatteita mallien päällä nähdään?

– Vaatteita on My Miloun valikoimasta ja pukusuunnittelija Riikka Ikäheimolta. Hän tuo iltapukuja ja ehkä pari hääpukuakin White dress -nimisestä liikkeestä, joka myy Ikäheimon pukuja. Idea on, että yleisö näkee trendejä. Rohkeaa on juuri se, ettei linja ole kaupallinen.

Kuinka paljon tilaisuuteen mahtuu yleisöä, ja miten tilaisuuteen pitää pukeutua?

– 150. Meiltä on jo kyselty, mitä pitää laittaa päälle. Ihan tavalliset vaatteet käyvät.

Mikä on tässä hetkessä in?

– Vaatevalmistajilla näkyy vahvasti 1970-luku. Se näkyy väreissä. Housuissa lahkeet levenevät ja ovat vaajamittaisia. Lammasturkikset tulevat myös. Myös kerroksellisuus on trendi.

Millaisia pukeutujia suomalaiset ovat?

– Rohkeita. HÄSA

MUOTIA ja brunssiaLet’s Talk Fashion -Brunch & Show lauantaina 17.9. kello 13 lähtien Vanajanlinnan Paviljongissa. Show alkaa kello 14. Tapahtuman juontaa Heidi Kyrö ja musisoimassa on Elina Arlin.Lippuja tapahtumaan myyvät My Milou, Nooran viinibaari ja Studio Tiina Lamberg