Kanta-Häme Hämeenlinna

Lammin lukiosta järjestetään yleisötilaisuus, mutta miksi vasta huhtikuussa?

Lammin lukion puolesta järjestetään yleisötilaisuus huhtikuun 8. päivänä. Arkistokuvassa lukion oppilas Alex Kiiskinen tutkii sipulin juuren soluja mikroskoopilla. Kuva Sara Aaltio

Lammilla järjestetään huhtikuussa yleisötilaisuus oman lukion säilyttämisen puolesta. Tilaisuuden koollekutsujana on Lammin lukion puolesta -toimikunta.

Mutta miksi tilaisuus järjestetään vasta huhtikuun 8. päivänä, toimikunnan puheenjohtaja Pirjo Sandelius?

– Mietimme pitkään sopivaa ajankohtaa. Kaupungin lukioselvityksen on määrä valmistua maaliskuun loppuun mennessä. Halusimme odottaa sitä, koska vasta silloin tiedetään, mikä on selvityksen sisältö. Kysyimme myös kaupungin päästä, koska selvitys tulee valtuuston käsittelyyn. Saimme tiedon, että touko- tai kesäkuussa, eli huhtikuu on hyvä ajankohta ottaa kantaa selvitykseen.

Minkälainen tilaisuus on tulossa?

– Sinne kutsutaan kaupungin päättäjät ja selvitystyöryhmän jäsenet ja tietysti kaikki kiinnostuneet. Puhujiksi ovat lupautuneet Jukka O. Mattila ja Ville Metsäpelto Suomen Lähilukioyhdistyksestä.

Lammin lukion puolesta kootaan parhaillaan myös adressia. Se on saanut ilmeisen hyvän suosion?

– Kyllä, allekirjoittajien määrä kasvaa koko ajan, viimeksi (keskiviikkona) aamulla katsoin, niin allekirjoittajia oli jo yli 1 200.

– Paljon on lammilaisia, ja monella allekirjoittaneella paikkakuntana on Hämeenlinna. Mutta nimien perusteella olen huomannut, että moni Lammilla koulunsa käynyt ja nyt jo muualle muuttanut on käynyt allekirjoittamassa. Esimerkiksi omien aikuisten lasten koulukavereita siellä on useita.

Lammin lukion kohtalo on herättänyt Lammilla ja myös lähiseudulla huolta sen jälkeen, kun kaupunki julkisti syksyllä tasapainottamisohjelmansa. Sen yhteydessä päätettiin, että kaupungin kolmen lukion eli Kaurialan, Lyseon ja Lammin toiminnat tulee selvittää maaliskuun loppuun mennessä. HÄSA

Lue myös: Hämeenlinna haluaa säästöjä lukiotoimintaan

Lue myös: Lammi kyllästyi olemaan kynnysmattona

Päivän lehti

23.9.2020

Fingerpori

comic