Kanta-Häme

Miten pysäköintikiellon voi kumota tilapäisesti?

Oman kotikadun pysäköintikiellon voi saada kumottua määräajaksi esimerkiksi kesän juhlia varten.

Miten pysäköintikiellon kumoamista voi hakea, kaupungin lupatarkastaja Miia Metsäalho?

– Lupaa tilapäiseen pysäköintiin voi hakea kaupungin lupatarkastajilta vapaamuotoisella sähköpostilla. Sähköpostissa pitää perustella, miksi kumoaminen on tarpeellista. Lisäksi siihen pitää liittää kartta alueesta, jolle kumoamista toivotaan. Sähköpostit voi lähettää osoitteeseen kaivuluvat@hameenlinna.fi.

Voidaanko lupa aina myöntää?

– Kaikilla kaduilla pysäköintikiellon kumoaminen ei ole mahdollista. Rauhallisille asuntokaduille niitä on myönnetty. Aina pysäköintikieltoa ei voi kumota, sillä merkit on asennettu tärkeistä syistä, kuten pelastusnäkökulmasta tai näköestesyistä

Miten pitää menetellä, jos saa luvan?

– Jos lupa myönnetään, tulee hakijan ottaa yhteys Linnan Infra -liikelaitoksen kunnossapitomestariin. He määräävät työntekijän huputtamaan liikennemerkin. Itse merkkejä ei missään nimessä saa peittää.

Kuinka pitkäksi ajaksi pysäköintikiellon voi kumota?

– Pysäköintikielto voidaan kumota yhdeksi tai korkeintaan kahdeksi päiväksi. Lupaa tulee hakea viimeistään kahta viikkoa ennen toivottua päivää. Tämän kevään valmistujaisiin ei siis enää ehdi.

Kuinka paljon lupia myönnetään?

– Harva tietää tästä mahdollisuudesta. Lupia on myönnetty vain muutama vuodessa. Niitä myönnetään ainoastaan isoja perhejuhlia, kuten rippijuhlia, valmistujaisia, tasakymmenvuosijuhlia tai muistotilaisuuksia varten.

Maksaako pysäköintikiellon kumoaminen?

– Linnan Infra laskuttaa huputtamisesta. Hinta arvioidaan tapauskohtaisesti. HÄSA

Mainos