Kanta-Häme

Miten runebergintorttu välttää kuivuuden?

Tänään on se päivä, jolloin kuuluu syödä runebergintorttuja. Tiettävästi kansallisrunoilija J.L Runebergin äkilliseen makeannälkään syntyneet leivonnaiset vilkuttelevat hillosilmiään kauppojen ja konditorioiden hyllyillä.

Joskus korkea lieriö tuottaa pettymyksen. Hajoaa kuivuuttaan murusiksi tai ei maistu oikein miltään. Oikeaoppinen runebergintorttu sisältää muun muassa mantelia ja rommia.

Miten kuivuus estetään, yrittäjä Anna-Mari Mikkola Konditoria Katariinasta?

– Kostutuksen on oltava hyvä, ja kostutusveteen kuuluu ehdottomasti rommi. Leivonnaiset kastetaan kostukkeeseen.

Millä reseptillä itse leivot runebergintortut?

– Käytössäni on vanha resepti, jossa on oikeaa voita ja leivinjauheen tilalla hirvensarvisuolaa. Leivonnaiseen tulee suolan ja sokerin lämmin suhde. (HäSa)

Päivän lehti

4.6.2020