Kanta-Häme

Miten Veronmaksajat ”kesyttää verokarhun”?

Veronmaksajain Keskusliitto mainostaa kampanjassaan, että liiton jäsenyys ”kesyttää verokarhun”.

Miten kesytätte verokarhun, jota hallitsee Suomen valtio, Veronmaksajain Keskusliiton toimitusjohtaja Teemu Lehtinen?

– Veronmaksajien jäsenenä saa hyvät eväät kesyttää verokarhu niin, että omat veroasiat hoituvat hyvin. Kyse on käytännössä tavallisen kansalaisen verosuunnittelusta eli siitä, miten erilaiset asiat elämässä ihan lakien ja asetusten mukaan vaikuttavat veroihin.

Miksi julkisten palvelujen mahdollistaja ylipäätään pitäisi kesyttää? Vastustatteko hyvinvointiyhteiskunnan nykyistä rahoitusmekanismia?

– Emme pyri poistamaan verokarhua. Yhteistyöstähän kaikki lähtee. Verovarat käytetään Suomessa varmasti pääsääntöisesti suomalaisten mielestä hyviin tarkoituksiin, kuten koulutukseen ja terveydenhuoltoon. Kampanjassamme ei ole kyse verotuksen vastustamisesta, ja olisin varsin yllättynyt, jos katsojat tulisivat sellaiseen johtopäätökseen.

– Jokaisen kansalaisen pitää kuitenkin katsoa omien talous- ja veroasioidensa perään. Ei niitä voi ulkoistaa kokonaan yhteiskunnalle.

Veronmaksajain Keskusliittoa pidetään yleisesti kokoomushenkisenä. Miksette kerro avoimesti poliittista väriänne?

– Meillä ei missään tapauksessa ole poliittista väriä. Liitto on lähtökohtaisesti puoluetoimintaan nähden sitoutumaton ja riippumaton. Meillä on 233 000 jäsentä, ja heistä löytyy varmasti kaikkia suomalaisia puolueita äänestäviä. Emme ota kantaa puoluepoliittisiin vaan ainoastaan veropoliittisiin kysymyksiin.

Oletko itse kokoomuksen tai jonkin muun puolueen jäsen?

– En ole. Olen ollut koko ikäni poliittisesti sitoutumaton.

Menot