Kanta-Häme

Mittaan räätälöinti on Hausjärven kalusteen valttikortti

Vaikka rakentaminen hiljenee ja kuluttajat laskevat tarkkaan eurojaan, Hausjärven vuoden yrittäjäksi valitun Hannu Virtasen Hausjärven Kalusteessa tehdään töitä tasaista tahtia.

– Meidän vahvuutemme on monipuolisuus. Meillä on kalustetuotannon lisäksi huonekalujen valmistusta, myymälä, oma höyläämö ja rautakauppa, Hannu Virtanen arvioi.

Oitissa toimivalta yritykseltä tilataan erityisesti yksilöllisiä mittatilauskeittiöitä, mutta myös muita kalusteita.

– Varsinkin peruskorjaajat haluavat meiltä kalusteita, jotka sopivat vaativiin mittoihin. Me valmistamme yhä useammin kaapistoja asiakkaille, jotka haluavat täyspuisen ja kestävän rungon.

Puusepänyrityksen puoleen kääntyvistä osa tarvitsee erikoisia katto- tai jalkalistoja tai vanhan mallin paneeleja, joita Hausjärven kalusteella on höylätty 1990-luvulta saakka.

– Meillä on ehkä Suomen suurin valikoima erilaisia teriä, joilla listaa ja paneelia sahataan. Kun asiakas on tarvinnut erityislistaa, olemme teettäneet sopivan terän ja siten valikoima on laajentunut.

Toisen polven yrittäjä

Hausjärven kalusteen omistavat Raimo ja Hannu Virtanen. Raimo Virtanen perusti yrityksen 1984 Turkahaudalla, josta yritys muutti Oittiin Nahkurinpellolle vuonna 1989.

Seitsemän vuotta myöhemmin Raimo Virtanen vuokrasi Oitin Sahan.Höyläystä varten rakennettiin vuonna 1996 uusi halli Nahkurinpellolle.

Vuonna 2002 Hannu Virtanen ryhtyi yrittäjäksi isänsä rinnalle. Parhaillaan viisi työntekijää työllistävässä yrityksessä on meneillään sukupolvenvaihdos. (HäSa)

Päivän lehti

5.12.2020

Fingerpori

comic