Kanta-Häme

MLL järjestää lastenhoitokurssin Hämeenlinnassa

Hämeenlinnassa järjestetään tänä syksynä nuorille ja aikuisille tarkoitettu lastenhoitokurssi.

Kurssin järjestäjiä ovat Vanajaveden opisto ja Mannerheimin Lastensuojeluliiton Hämeen piiri, ja se on suunnattu kaikille lastenhoidosta kiinnostuneille.

Kurssi antaa valmiuksia lastenhoitotehtäviin perheissä. Kurssin jälkeen on mahdollista hakeutua MLL:n lastenhoitotoiminnan hoitajaksi.

MLL:n Hämeen piirin lastenhoitotoiminnan koordinaattori Liisa Lindström kertoo, että piiri on välittänyt hoitajia Kanta-Hämeen alueella jo vuodesta 1987.

– Perheet ovat kokeneet lyhytaikaisen ja tilapäisen lastenhoitoavun hyvin tärkeänä. Hämeenlinnassa tarvittaisiin lisää lasten hoitajia, joten toivomme, että kurssille tulee nuoria ja aikuisiakin, jotka hakeutuvat mukaan lastenhoitotoimintaamme.

MLL:n lastenhoitotoiminnasta kiinnostuneet haastatellaan ja perehdytetään tehtäviinsä erikseen kurssin jälkeen.

– Kurssi antaa varmasti eväitä elämään muutenkin, vaikkei sen jälkeen lähtisikään MLL:n toimintaan, Lindström lisää.

Hämeenlinnassa järjestettävän lastenhoitokurssin kouluttajat ovat sosiaali- ja terveysalan ammattilaisia, joilla on kokemusta lasten ja nuorten parissa työskentelystä.

Heidän johdollaan kurssilaiset perehtyvät muun muassa lapsen perushoitoon, tarpeisiin ja kehitysvaiheisiin. Syksyn aikana opitaan myös tunnistamaan yleisimpiä lasten sairauksia, tutustutaan lasten erityisen tuen tarpeisiin sekä perehdytään tapaturmien ennaltaehkäistyyn.

Lähiopetuksen lisäksi kurssiin kuuluu käytännön harjoittelu lapsiperheissä. Lindströmin mukaan edellisillä kursseilla harjoittelut on koettu hyvin tärkeinä.

– Harjoittelu toteutetaan kolmena kertana, ja se kestää yhteensä yhdeksän tunnin verran. Aiemmin harjoittelukertoja oli kaksi, mutta niitä lisättiin, sillä harjoittelut on koettu opettavaisina ja hedelmällisinä, ja niistä on opittu paljon. HäSa

Kurssin luennot pidetään Tavastian kampuksen G-rakennuksessa 5.9.–14.11.2018 keskiviikkoiltaisin kello 17–19.30 ja lauantaisin kello 10–15. Opetuksesta on tauko viikolla 42. Ilmoittautuminen on auki osoitteessa https://opistopalvelut.fi/vanajavesi/