Kanta-Häme

Mobiilioppimisen suurtapahtuma Mustialassa

Tammelan Mustialassa torstaina ja perjantaina järjestettävä mobiilikesäkoulu kerää noin 200 henkilöä oppimaan oppimista ja opettamista mobiililaitteilla.

Hämeen ammattikorkeakoulun viidettä kertaa järjestämän mobiilioppimisen suurtapahtuman osallistujat ovat pääasiassa eriasteisten oppilaitosten opettajia ja muuta henkilökuntaa. Mukana on myös alalla toimivien yritysten edustajia.

Mobiilioppiminen on keskeinen osa tämän päivän opetusta: mobiililaitteiden avulla ja oikeilla pedagogisilla käytännöillä autenttisissa oppimisympäristöissä voidaan helposti tutkia, tuottaa ja jakaa aineistoa sekä samalla lisätä osaamistaan.

Mobiilikesäkoulussa opitaan langattomasti ja luonnossa. Teemoitetuilla toimintapisteillä tehdään käytännön harjoituksia ja sovelletaan mobiilipedagogisia malleja.

– Viiden vuoden aikana alan kehitys on ollut huimaa. Joka vuosi on tullut lukuisasti uusia laitteita ja sovelluksia, eikä kehitykselle ei ole nähtävissä loppua, sanoo Mobiilisti-hankkeen projektipäällikkö Johanna Salmia.

– Tulevaisuudessa teknologia integroituu yhä enemmän arkeen, ja ollaan menossa kohti robottien hyödyntämistä ja älyvaatteita. Myös näistä on mobiilikesäkoulussa esimakua.

Mobiilikesäkoulun päätteeksi kokoontuu kansallisen mobiilioppimisen yhteistyö- ja osaajaverkosto. Siihen kuuluu noin sata henkeä, ja sen tavoitteena on kehittää ja jakaa mobiilioppimisen menetelmiä ja käytäntöjä sekä rakentaa yhteisiä hankkeita ja tapahtumia. (HäSa)