Kanta-Häme

Mökkikauppa heräilee pian

Myyntijohtaja Arja Sarusto ja toimitusjohtaja Raija Nieminen odottavat Kiinteistömaailmassa mielenkiinnolla pian alkavaa kesämökkikaupan sesonkia. Viime vuosi toi sille saralle pientä yllätystä edellisvuosiin nähden: niin sanotut mummonmökit eivät enää houkuttele ostajajoukkoja.

– Hyvät järvenrantamökit menivät viime kesänä kaupaksi, mutta tavalliset kuivan maan mökit eivät olleet kovin kysyttyjä – niissä kävi vähän katsojiakin. Edullisia mökkejä kyllä myytiin, mutta niiden hinta ei noussut yli 50 000 euron. Tässä viime kesä oli aivan erilainen edelliskesiin verrattuna.

Saruston ja Niemisen mukaan mökkikauppa alkaa heräillä täyteen vauhtiin yleensä pääsiäisen tienoilla. Samalla se on varma kevään merkki.

– Mökkikaupat tehdään yleensä juhannukseen mennessä. Ensimmäinen kesä halutaan jo viettää omalla mökillä. Tarjontaa täytyykin olla heti, kun järvistä sulavat jäät. Harva asiakas tekee ostopäätöstä, ennen kuin rannat ovat sulana. Asiakkaille olemme jo soitelleet, että pääsiäinen lähestyy ja nyt on paras myyntiaika edessä.

Varainsiirtoveron muutoksen lähestyminen n ei kiinteistönvälittäjien mukaan näkynyt asuntokaupassa mitenkään erityisenä piikkinä.

– Uudistuotannossa, jossa ei ole velkaosuutta hinnassa, muutos ei paljon vaikuta. Suurempi vaikutus verolla on asunnoissa, joissa on iso velkaosuus, Nieminen sanoo.

Päivän lehti

30.3.2020