fbpx
Kanta-Häme

Monen työpäivä venyy

Monen sosiaali- ja terveysalan työntekijän työpäivään tulee pidennys. Kunnallinen yleinen virka- ja työehtosopimus KVTES määrää, ettei ruokataukoa lasketa enää työaikaan.

Muutos on valtakunnallinen, mutta sen voimaantulo riippuu työnantajasta. Hämeenlinnan kaupunki siirtyy uuteen käytäntöön 9. marraskuuta.

– Tämä vähän hassu päivämäärä johtuu siitä, että työvuorolistakausi katkeaa tuolloin, sanoo kaupungin uusi henkilöstöjohtaja Anne Iijalainen.

Iijalaisen mukaan muutos koskee noin 550:tä kaupungin työntekijää.

– He ovat kaikki sosiaali- ja terveysalalla.

Muutoksessa on kyse siitä, että päivävuoroa tekevät työntekijät siirretään pois niin sanotusta jaksotyöajasta. Heidän kohdallaan aletaan noudattaa yleistyöaikaa.

Muutos tarkoittaa, että työpäivä venyy puoli tuntia päivässä, mikä tarkoittaa 2,5:tä tuntia viikossa ja noin sataa tuntia vuodessa.

Iijalainen korostaa, että kenenkään työaika ei lisäänny, mutta aktiivista työaikaa saadaan kuitenkin enemmän.

Hämeenlinnan kaupungilla tähän muutokseen liittyy myös liukuvaan työaikaan siirtyminen.

– Tätä mahdollisuutta tarjotaan kaikille niille, joille se on mahdollista. Näin työntekijät voivat suunnitella päiväänsä nykyistä vapaammin.

Tämä tarkoittaa sitä, että halutessaan työntekijät voivat joskus venyttää päiväänsä tavallista pidemmäksi ja toisena päivänä lähteä aikaisemmin kotiin.

Puolen tunnin ruokataukonsa työntekijät voivat pitää silloin, kun heille parhaiten sopii.

Liukumien tulo tarkoittaa myös sähköisten leimausjärjestelmien käyttöönottoa.

– Se on osittain uusi asia. Nytkin on jo ihmisiä, jotka leimaavat työaikatietonsa, mutta nyt meillä on testikäytössä järjestelmä, jossa työntekijä ilmoittaa tekstiviestillä työhöntulonsa, lounaallemenonsa ja kotiinlähtönsä.

Kaupungin henkilöstöpalvelut järjestää uudistuksen takia työntekijöille kuulemistilaisuuksia, joista ensimmäinen pidettiin tiistaina.

– Uudistus on jo kaikkien työntekijöiden tiedossa. Olemme antaneet mahdollisuuden kirjallisiin vastineisiin, ja olemme saaneetkin niitä jo jonkin verran, Iijalainen kertoo.

Iijalainen uskoo, että uudistus helpottaa esimiesten työtä.

– Esimiehet käyttävät nykyään tosi runsaasti aikaa työvuorolistojen tekemiseen. Tämä jää nyt vähemmälle, kun vuorotyölistoilta poistuu paljon työntekijöitä.

Uudistus merkitsee siis sitä, että vuorolistoja tehdään jatkossa vain niille työntekijöille, jotka ovat varsinaisessa vuorotyössä.

Muutos on valtakunnallinen, ja se tulee voimaan siis monissa kunnissa ja kuntayhtymissä. Kanta-Hämeen keskussairaalaa se ei kuitenkaan koske.

– Koko hoitohenkilöstö noudattaa meillä edelleenkin jaksotyöaikaa, sairaanhoitopiirin henkilöstöjohtaja Petri Alaluusua kertoo. HäSa

Menot