Kanta-Häme

Monitoimiareena jättänee Citymarketin rauhaan – Kauppa seisoo sijoitusyhtiön omistamalla tontilla

Havainnekuva eli luonnos Hämeensaaren hankkeesta. Kuvassa kerrostalot ovat osittain Citymarketin päällä, eikä tontin omistajan kanssa ole käyty neuvotteluja. Kuva: Muu
Havainnekuva eli luonnos Hämeensaaren hankkeesta. Kuvassa kerrostalot ovat osittain Citymarketin päällä, eikä tontin omistajan kanssa ole käyty neuvotteluja. Kuva: Muu

Massiivista rakennushanketta Hämeensaareen luotsaavat kiinteistökehittäjät ovat päättäneet, että monitoimiareenan 4,4 hehtaarin alueen suunnittelussa keskitytään jatkossa vain Hämeenlinnan kaupungin omistamille maa-alueille.

Hämeensaari-hankkeen yhdessä luonnoksessa uudet kerrostalot on sijoitettu osittain Citymarketin päälle. Tontti on nyt ranskalaisen sijoitusyhtiön omistuksessa.

– Uuden omistajan kanssa ei ole ollut neuvotteluyhteyttä. Ei ole oikeastaan kaupungin murhe, miten Keskon sopparit tontilla jatkuvat, sanoo apulaiskaupunginjohtaja Juha Isosuo.

Lue myös: Hämeensaaren uusi suunnitelma yllättää – Yksityiset kiinteistökehittäjät asialla

Hämeensaaren rakennushankkeella on kaupunginhallituksen hyväksymä suunnitteluvaraus vuoteen 2021 saakka. Siihen mennessä suunnitelmien, rahoituksen ja rakennuttajien on oltava selvillä.

Ennen kuin alueen asemakaavaa alettaisiin sorvata eteenpäin, pitäisi hankkeessa muun muassa selvittää, miten esimerkiksi taloudellinen asetelma sekä liikenne- ja pysäköintisuunnitelmat saataisiin kohtaamaan.

Kaupunki ei osallistu noin kolmen miljoonan euron suunnittelukuluihin, mutta se ohjaa asemakaavoitusta.

– Syksyn mittaan tehdään arkkitehtisuunnittelua, mitä käyttötarkoituksia areenan lisäksi alueelle tulisi. Pysäköinti ratkaistaan vasta myöhemmin, kertoo kiinteistökehittäjä Timo Everi.

Lue myös: Valtuustoryhmien johtajat pitävät Hämeensaari-hankkeen aikataulua epärealistisena

Kaavoitus ja infran rakentaminen menevät kaupungin rahapussista, jos hanke toteutuu.

Isosuon mukaan hankkeen luonnoksissa on kelvollisia pohja-ajatuksia. Isoja kysymyksiä on kuitenkin vielä ratkaistava ennen asemakaavan käynnistämistä.

Kiinteistökehittäjät pitivät Hämeenlinnan kaupungin kanssa välipalaverin tiistaina. Seuraava tapaaminen on syyskuun lopussa. HäSa

Lue myös: Hämeensaaren areena-hankkeesta tehtiin oikaisuvaatimus

Päivän lehti

28.1.2020