Kanta-Häme

Moottorimarssit näkyvät myös Hämeessä – Kaakko 19 liikuttaa joukkoja

Kaakko 19 -harjoitukseen osallistuu yhdenaikaisesti enimmillään noin 12 000 henkilöä. Heistä varusmiehiä on 6 200 ja reserviläisiä 3 200. Kuva: Tomi Kosonen
Kaakko 19 -harjoitukseen osallistuu yhdenaikaisesti enimmillään noin 12 000 henkilöä. Heistä varusmiehiä on 6 200 ja reserviläisiä 3 200. Kuva: Tomi Kosonen

Kaakkois-Suomessa järjestettävä pääsotaharjoitus Kaakko 19 marssiosastoineen näkyy myös Kanta-Hämeen teillä. Harjoitus järjestetään 27.11.– 4.12.

Harjoitusjoukkojen moottorimarssit aiheuttavat normaalia suurempia liikennemääriä ja saattavat vaikuttaa muuhun liikenteeseen. Moottorimarssiosastojen marssinopeus on enintään 80 km/h ja ne liikkuvat maanantaista lauantaihin 30. marraskuuta asti.

Maanantaina joukot siirtyvät Riihimäeltä Vekaranjärvelle kantatietä 54 valtatielle 12 ja edelleen kohti kaakkoa.

Tiistaina joukot lähtevät Parolasta kymppitietä pitkin kohti Lievestuoretta. Säkylästä reitti MIkkelin suuntaan vie valtatie 12:n kautta. Joukot Niinisalosta suuntaavat tiistaina harjoituksiin Keski-Suomen kautta.

Keskiviikkona joukkoja lähtee Parolasta Vekaranjärvelle reittiä, joka kulkee valtateitä 3,10 ja 23. Parolasta lähetään myös Haminan suuntaan valtatietä 3 ja kantatietä 25. Samana päivänä Niinisalosta otetaan suunta Kouvolaan kakkostien ja kantatie 54:n kautta.

Moottorimarssit näkyvät Kanta-Hämeessä myös torstaina, kun Parolasta lähdetään Uttiin valtateitä 10 ja 12 pitkin.

Harjoitukseen osallistuu yhdenaikaisesti enimmillään noin 12 000 henkilöä. Heistä varusmiehiä on 6 200, reserviläisiä 3 200 ja Puolustusvoimien ja Rajavartiolaitoksen henkilökuntaa 2 600. Ajoneuvoja harjoitukseen osallistuu noin 2 200.

Puolustusvoimien pääsotaharjoitus Kaakko 19:n tavoitteena on harjoitella Puolustusvoimien yhteisten suorituskykyjen käyttöä Rajavartiolaitoksen kanssa sekä valmiutta vastata nopeasti kehittyviin tilanteisiin Kaakkois-Suomen alueella.

Harjoitusjoukot ovat Maa-, Meri- ja Ilmavoimista, Pääesikunnasta ja sen alaisista laitoksista sekä Rajavartiolaitoksesta. Harjoituksen johtaa maavoimien komentaja kenraaliluutnantti Petri Hulkko.

Puolustusvoimat harjoittelee Valkealassa, Savitaipaleella, Taipalsaaressa, Mikkelissä, Mäntyharjussa, Lappeenrannassa, Haminassa, Kotkassa ja Porvoossa. Lisäksi harjoitustoimintaa on Etelä- ja Kaakkois-Suomen rannikkoalueilla (Upinniemi-Kotka-Hamina) sekä Saaristomerellä ja Suomenlahdella. HäSa