Kanta-Häme

Moottoripyörän selästä maailma näyttää aidommalta - perjantaina on Prätkällä töihin -päivä

Huomenna perjantaina ajetaan taas työmatkat kaksipyöräisellä Prätkällä töihin -päivän merkeissä.

Päivän avulla halutaan kannustaa motoristeja kulkemaan työmatkansa moottoripyörällä ja levittämään kaksipyöräharrastuksen ilosanomaa.

Tempauksen kummi on tänä vuonna juontaja, toimittaja ja bloggari Hanna Sumari, joka hurahti enduroon yli viisikymppisenä.

Suuri osa motoristeista aloittaa ajamisen jo mopoiässä, mutta Hanna Sumari on poikkeus. Hän ajoi kaksipyöräistä ensimmäistä kertaa reilut 10 vuotta sitten, kun hänen motoristimiehensä yllättäen osti hänelle Harrikan. Se oli sitten menoa.

– En ehdi nykyään ajaa niin paljon kuin haluaisin. Mutta esimerkiksi matkustaessa vuokraan aina kohteessa moottoripyörän, se on paras tapa nähdä maailmaa. Moottoripyörän selästä kaikki näyttää jotenkin aidommalta.

 

Sumarin pyöräharrastus päätyi myös tv-ruutuihin muun muassa Moottoripyöräpäiväkirjat-sarjassa, jossa ajettiin pitkin Yhdysvaltoja. Sitten joku keksi, että Sumari voisi opetella ajamaan myös enduroa.

– Yksi elämäni hienoimmista seikkailuista oli enduron ajaminen Saharassa, jossa ajoimme muun muassa Dakar-rallin osuuksia. Monet ovat sanoneet, että olin tosi rohkea, kun ryhdyin siihen. Ja onhan se kova suoritus kenelle tahansa, saatikka sitten viisikymppiselle naiselle, Hanna nauraa.

Endurokokemusten jälkeen pyörä vaihtui Harrikasta matkaenduroksi. Nykyään Hanna ajaa BMW GS 800 -matkaenduroa.

– Vapauden tunne ajaessa on ihan mieletön. Siinä haistaa ja tuntee ilman kylmyyden tai lämmön ja on koko ajan läsnä ja mukana kaikessa.

 

Rentoutuminen ja ajatusten nollaaminen pyörän satulassa tulee tarpeeseen, sillä Sumari on kiireinen nainen.

Hänellä on omia blogeja, ja kesällä alkavat taas Suomen kaunein koti -sarjan kuvaukset. Kuvaukset aloitetaan samalla viikolla, jolloin on Prätkällä töihin -päivä.

– Prätkällä töihin -päivä on loistava idea! Mielelläni ajaisin silloinkin pyörällä töihin, mutta se riippuu siitä, missä kuvauspaikat ovat ja missä tehdään maski. Tv-työt ja moottoripyöräkypärä ovat vähän huono yhdistelmä. Elokuvissa, kun nainen ottaa kypärän pois päästä, hiukset hulmahtavat kauniisti paikoilleen. Tosielämässä se ei mene ihan niin, Sumari nauraa.

Prätkällä töihin -päivän järjestää Teknisen kaupan liiton moottoripyöräjaosto.

 

Päivän lehti

27.10.2020

Fingerpori

comic