fbpx
Kanta-Häme

Moottoripyöriä ja murretta

Hattula-päivät tarjoaa tänä vuonna jo totuttuun tapaan perinteitä, mutta myös paljon uutta. Kesäkuun alussa järjestettävien päivien ohjelma tähtää siihen, että kaiken ikäiset hattulalaiset ja muutkin löytävät jotakin kiinnostavaa nähtävää tai tehtävää.

Täysin uusi tapahtuma on Hattulan toripäivien yhteydessä lauantaina 6. kesäkuuta järjestettävä motoristien tapaaminen. Sen suosiota on vaikea arvioida etukäteen, mutta järjestäjät lupaavat, että Parolaan mahtuu pärinää.

– Parhaina iltoina Turengin Suvirantaan on kokoontunut yli tuhat pyörää. Paljon riippuu siitä, minkälainen sää on, sanoo Bike´n´roll -tapahtuman järjestelyihin osallistuva Veli Ekholm.

Bike´n´rollin ovat ideoineet ravintola Rosollin yrittäjät Eija ja Janne Wallin, jotka ovat itse innokkaita motoristeja. Janne Wallin kertoo, että he ovat vuosikausia miettineet lisämausteita toritapahtumaan.

Tapahtumassa pääsee halutessaan myös moottoripyörän kyytiin ja sightseeing-ajelulle Parolaan. Ajelujen tuotto käytetään Kanta-Hämeen keskussairaalan lastenosaston hyväksi.

Nuorille tarjolla on muun muassa seurakunnan Echo-ryhmän eli nuorten aikuisten porukan järjestämä höntsäpeliyö 3.6. Joonas Heikkilä ja Mark Lehtonen kertovat, että viime vuonna hötsäily-yö keräsi Parolan pallokentälle noin 150 osallistujaa.

Vanhemmalle väelle tarjolla on samana iltana muun muassa lavatanssit Pekolan lavalla. Vapaa-aikatoimen päällikkö Jari Salmela arvioi, että Eino Grön vetää lavan turvoksiin.

Täysin uusi tapahtuma on myös Hattula-päivät päättävä murreiltapäivä sunnuntaina 7. kesäkuuta. Jaakko Juteini -seura on kutsunut koolle murrepaneelin, jossa on tarjolla Savon, Kolarin, Etelä-Pohjanmaan ja Rauman murretta.

– Tämä on avaus. Tarkoitus on jatkaa tapahtumaa tulevina vuosina, kertoo seuran varapuheenjohtaja Jukka O. Mattila.

Murre-esimerkkien lisäksi iltapäivän ohjelmassa on luento ja lopuksi esitetään Jaakko Juteinista kertova elokuva. HÄSA

Menot