fbpx
Kanta-Häme

Moottoritie on tänään poikki

Kolmostien liikenne on tänään kokonaan poikki Hämeenlinnan kohdalla Turuntien sillan purkamisen takia ja kaikki liikenne ohjataan katetyömaata kiertäville kaduille.

Tämä on toinen ja viimeinen kerta, kun työmaa aiheuttaa koko moottoritien katkaisemisen. Edellisen kerran liikenne katkaistiin hieman yli vuorokaudeksi huhtikuussa, kun Paasikiventien siltaa purettiin.

Turuntien sillan purkaminen alkoi viime yönä hieman ennen keskiyötä. Vajaat 50 vuotta vanha betonisilta saadaan murskattua ja kuljetettua pois paikalta sunnuntaiaamuun mennessä.

Liikenne moottoritiellä palaa normaaliksi viimeistään sunnuntaiaamuna kello yhdeksältä.

Kannattaa etsiä kiertoteitä

Kolmostien koko liikenne ohjataan tänään lauantaina Eureninkadulle ja Kaivokadulle. Vilkkaimmillaan näille kapeille, yksisuuntaisille kaduille tulee päivällä noin tuhat ylimääräistä autoa tunnissa.

Ruuhkiin on varauduttu muuttamalla liikennevalojen ajastusta sekä varaamalla liikenteenohjaajia vilkkaimpiin risteyksiin. Kuten Paasikiventien sillan purkamisen yhteydessäkin, myös nyt moottoritieltä tuleva ja sinne palaava liikenne saavat etuajo-oikeuden risteyksissä. Kaupungin poikittaisessa liikenteessä Turuntiellä ja Paasikiventiellä voi tämän takia syntyä ruuhkia etenkin päivällä.

Autoilijoiden ja kevyen liikenteen kannattaakin tänään etsiä vaihtoehtoisia reittejä.

Esimerkiksi Lukiokadun silta ja Brahenkadun tunneli ovat auki normaalisti ja niiden kautta voi päästä nopeammin moottoritien yli tai ali. Poikittainen liikenne voi löytää nopeampia reittejä myös keskustan pohjoispuolella Tiiriön siltojen tai etelässä valtatie 10:n kautta.

Hämeenlinnan keskustan lauantaisen liikennesolmun haastavuutta lisäävät osaltaan myös käynnissä olevat katutyöt Kaivokadulla, Raatihuoneenkadulla, Saaristenkadulla ja Kasarmikadulla. (HäSa)

Menot