Kanta-Häme

Moottoritien valo-ongelma on laajentunut

Helsinki-Tampere-moottoritien valoja ei ole vieläkään saatu korjattua Brahenkadun sillan ja Kaivokadulta pohjoiseen vievän rampin kohdalla Hämeenlinnassa.

Pimeiden valojen määrä on sen sijaan lisääntynyt. Aluksi pimeänä oli viitisen katuvaloa moottoritien keskikaistan viheralueella, mutta nyt lamput ovat pimentyneet jo moottoritien ylittävän Lukiokadun sillan kohdalta alkaen.

Lisäksi katuvalot toimivat puolittain Innoparkin ja kauppakeskus Goodmanin välillä.

Projektipäällikkö Pekka Uutela Kaakkois-Suomen ely-keskuksesta kertoi (HäSa 27.12.), että vikaa korjataan koko viikko ja että valot on tarkoitus saada päälle tämän viikon aikana.

Uutela arveli, että valojen pimenemisen syynä on ilmeisesti kaapelivika, jota ei ole järkevää korjata talvella. Mikäli kyseessä on kaapelivika, paikalle tehdään väliaikainen syöttö vikakohdan ohi.

Valot ovat pysyneet pimeinä siitä lähtien, kun Brahenkadun sillan peruskorjaus valmistui syys-lokakuussa. Urakoitsija sai tiedon pimenneistä valoista Liikenneviraston kautta jo lokakuussa.

Uutelan mukaan vahingon korjaaminen olisi pitänyt laittaa työlistalle heti, kun se havaittiin. Moottoritiesiltojen korjaamisesta vastaa ely-keskus. HÄSA

 

Päivän lehti

18.9.2020

Fingerpori

comic