Kanta-Häme

Moottoritien valot saatiin vihdoin päälle

Pitkään pimeänä olleet valot Helsinki–Tampere-moottoritiellä Hämeenlinnassa Brahenkadun sillan kohdalla saatiin kuntoon maanantaina iltapäivällä. Valoja on ollut pois päältä viime vuoden syyskuusta lähtien.

Destia oy:n työpäällikkö Hannu Takala kertoo, että valojen pimenemisen syynä olivat maakaapeliviat, jotka syntyivät Brahenkadun sillan korjaamisesta.

Vikoja on useammassa paikassa, minkä takia valot pimenivät viime viikolla yhä laajemmalta alueelta.

Destia sai paikallistettua viat viime viikon lopulla. Valoja on nyt ollut pimeänä kauppakeskus Goodmanilta sekä Helsingin että Tampereen suuntaan Brahenkadun sillan ja Kaivokadulta pohjoiseen vievän rampin kohdalla.

– Kaapeli on niin sanotusti nirhaantunut. Välillä sää on kylmä ja välillä leuto, eli kaapeliin on päässyt tiivistymään kosteutta, Takala sanoo.

Korjaukset jatkuvat keväällä. Paikalle asennettiin tilapäiskaapelointi, koska maa on tällä hetkellä roudassa. Keväällä maakaapelin viat voidaan korjata lopullisesti.

– Suomessa valo-ongelmat ovat jokapäiväisiä maakaapeloinnista johtuen. Niitä koskeva palaute kannattaa aina ohjata Ely-keskukselle, jotta tilanne lähtee korjaantumaan, Takala sanoo.

Siltatyö on ollut ely-keskuksen hanke. Ely-keskuksesta kerrotaan, että pääurakoitsija on pyytänyt Destiaa aloittamaan valaistuksen palautukset jo syyskuussa. HÄSA

Päivän lehti

25.11.2020

Fingerpori

comic