Kanta-Häme

Moottoritien valot syttyvät tällä viikolla

Pitkään pimeänä olleiden katuvalojen korjaustyöt alkavat tänään Helsinki–Tampere-moottoritiellä Brahenkadun sillan kohdalla.

Valot on tarkoitus saada takaisin päälle tämän viikon aikana, kertoo projektipäällikkö Pekka Uutela Kaakkois-Suomen ely-keskuksesta.

Ongelman tarkka syy ei ole vielä varmistunut.

– Ilmeisesti valojen pimenemisen syynä on kaapelivika. Kivi tai jokin muu on mennyt maakaapeliin, ja vika on laajentunut myös entisen siltatyömaan ulkopuolelle, Uutela sanoo.

Tien pimeyden on tehnyt erityisen vaaralliseksi se, että samalla kohtaa on lyhyt kiihdytyskaista Kaivokadulta moottoritielle pohjoisen suuntaan.

Moottoritietä ei kannata Uutelan mukaan kaivaa auki talviaikaan, vaan paikalle tehdään väliaikainen syöttö vikakohdan ohi.

– Maakaapeliviat korjataan yleensä kesällä. Nyt ei ole routaa, mutta pakkaset ja liukas keli aiheuttavat paikalla turvallisuusriskejä, varsinkin jos kaistoja jouduttaisiin sulkemaan pitkäksi aikaa.

Uutelan mukaan korjaustyöt aiheuttavat poikkeuksia moottoritien liikennejärjestelyihin, jos paikalle tarvitaan työkoneita. Kaistojen sulkemiset ja alennetut nopeusrajoitukset ovat mahdollisia.

Kesäkuussa alkanut Brahenkadun sillan peruskorjaus valmistui syys–lokakuussa, ja urakoitsija sai tiedon pimenneistä valoista Liikenneviraston kautta jo lokakuussa.

Uutelan mukaan vahingon korjaaminen olisi pitänyt laittaa työlistalle heti, kun se havaittiin. Hän arvelee, että hankalasti löytyvä vika, paikan vilkas liikenne ja huonot sääolosuhteet ovat voineet vaikuttaa työn viivästymiseen.

– On tietenkin turvallisuusriski, että valaistusta ei tähän vuodenaikaan ole ja ajonopeudet ovat korkeat. Vikaa korjataan koko viikko. Tulen itsekin paikalle toteamaan, kuinka paikallinen vika on ja montako valaisinta on pimeänä. On normaalia, että katuvalaistuksessa esiintyy vikoja, Uutela sanoo. HÄSA

Päivän lehti

26.9.2020

Fingerpori

comic