Kanta-Häme

Moottoritiepuukottaja passitettiin pakkohoitoon

Isänsä useilla puukoniskuilla Janakkalassa surmannut helsinkiläismies on määrätty tahdosta riippumattomaan psykiatriseen hoitoon. Kanta-Hämeen käräjäoikeus antoi tuomion torstaina.

Vuonna 1982 syntynyt mies surmasi isänsä kolmostiellä Tervakosken kohdalla tämän vuoden toukokuussa. Autoa ajanut isä joutui yllättäen väkivallan uhriksi, kun aikuinen poika löi häntä autosta löytyneellä pienellä puukolla useita kertoja.

Vakavia vammoja saanut isä sai pysäytettyä autonsa ja noustua siitä ulos pientareelle. Hän ehti kertoa paikalle sattumalta osuneelle lääkärille joutuneensa poikansa puukottamaksi.

Puukottaja ei yrittänyt paeta tapahtumapaikalta.

Lääkärin antamasta ensiavusta ja sairaalahoidosta huolimatta isä menehtyi vammoihinsa sairaalassa seuraavana aamuna.

Murhasta syytetyn miehen oikeudenkäynti käytiin viime heinäkuussa Kanta-Hämeen käräjäoikeudessa. Syytetyn itsensä mielestä kyseessä oli murhan sijaan vakavassa mielenhäiriössä tehty tappo.

Ennen tuomion antamista mies lähetettiin mielentilatutkimukseen. Sekä syyttäjä että puolustus olivat yksimielisiä tutkimuksen tarpeellisuudesta.

Mielentilatutkimuksen mukaan mies oli isänsä puukottaessaan syyntakeettomassa tilassa vakavien mielenterveysongelmiensa takia. Hän ei poliisin esitutkinnassa tai heinäkuisessa oikeudenkäynnissä muistanut mitään auton tapahtumista.

Joulukuussa käytyyn viimeiseen oikeuden istuntoon videoyhteyden kautta osallistuneen miehen katsottiin syyllistyneen tappoon.

Syyntakeettomuuden takia hänet jätettiin tuomitsematta vankeusrangaistukseen ja hänet määrättiin hoitoon valtion oikeuspsykiatriseen sairaalaan. Tahdosta riippumattoman hoidon kestoa ei ole päätetty etukäteen.

Tuomittu olisi itse halunnut vankeusrangaistuksen. HäSa

Päivän lehti

30.9.2020

Fingerpori

comic