Kanta-Häme

Mopopajan Martti Hattulan vuoden isä

Mannerheimin lastensuojeluliiton Hattulan yhdistys on palkinnut vuoden isänä Martti Salosen. Monen nuoren ”varaisä'” on tuttu entisenä Ankkuritiimin poliisina, mutta nykyisin hän tekee työtä nuorten hyväksi muun muassa Martin mopopajalla, koululla ja nuorten tapahtumissa.
 
Salonen on iloinen palkitsemisesta, sillä hän pitää tärkeänä sitä, että työ huomataan.
 
– Nuorille tästä on hyötyä, kun tällainen ennaltaehkäisevä toiminta ja nopea puuttuminen noteerataan. Se osoittaa, että työtä pidetään arvokkaana, Salonen sanoo.
 
Hän kertoo, että viime vuonna Martin mopopajan toimintaan osallistui kaikkiaan noin 90 nuorta.
 
Nimensä mukaisesti paja on tarkoitettu mopoikäisille eli 13–18-vuotiaille nuorille, mutta ikärajat eivät ole ehdottomat. Mopopajan iltoihin osallistuu kerralla 20-35 nuorta, ja paja on auki kaksi kertaa viikossa. 
 
MLL:n Hattulan osasto mainitsee palkitsemisperusteissaan, että Martti Salonen jaksaa kuunnella, asettaa rajoja, järjestää toimintaa sekä tukee nuoria eri tilanteissa. Hän myös ymmärtää ennaltaehkäisevän työn merkityksen.
 
Salonen itse kiittelee Hattulan kuntaa siitä, että turhaa byrokratiaa on karsittu tehokkaasti varsinkin koulupuolen ja sosiaalitoimen yhteistyössä. Esimerkiksi apua tarvitsevan nuoren tilanteeseen pystytään tarttumaan yhden tapaamisen perusteella.
 
– Ei tarvita monia palavereita eikä byrokratian pyöritystä. Toimintatavat on sovittu valmiiksi etukäteen, ja niiden mukaan toimitaan, kun tilanne tulee päälle, Salonen kuvailee. (HäSa)

Päivän lehti

5.12.2020

Fingerpori

comic