Kanta-Häme

Mopotapahtuma haastaa nuoret harjoittelemaan

Hämeenlinnassa järjestetään tapahtuma mopoille ja kevytmoottoripyörille lauantaina 6. kesäkuuta kello 15–21 jäähallin asfalttiparkilla (Poltinahontie 11).

Paikalle saapuvien mopoilijoiden on mahdollisuus testata omia rajojaan hidasajossa sekä taitoradalla tai stunttaamalla sekä tutustua Hämeenlinna-Vanajan seurakunnan järjestämään mopopajatoimintaan.

Hämeenlinnan mopopajan toiminta on avoinna niin nuorille kuin uusille vapaaehtoisille ohjaajillekin.

Mopotapahtuma tarjoaa nuorille mahdollisuuden kokoontua yhteen mopojen kanssa ja harjoitella ajotaitojaan ilman, että nuorista ja pärinästä aiheutuu haittaa ulkopuolisille, kuten usein käy.

Lisäksi tavoitteena on välittää nuorille tietoa paikkakunnan mopopajan toiminnasta ja siihen osallistumisen mahdollisuudesta.

Tapahtuma järjestetään Hämeenlinna-Vanajan seurakunnan, Nuorten keskuksen Moottoripaja-hankkeen, Ehkäisevä päihdetyö EHYT ry:n sekä Suomen Motoristit ry:n yhteistyönä.

Tapahtuma on ilmainen, ja osallistujille tarjolla on pientä purtavaa.

Moottoripajatoiminnan tavoitteena on vahvan sosiaalisen tuen antaminen nuorille, jotka ovat vaarassa jäädä työ- ja koulutuspalvelujen ulkopuolelle.

Kohderyhmän nuoret kaipaavat vahvempaa tukea kuin heille on tällä hetkellä mahdollista tarjota. Nuoret korjaavat ja rakentavat autoja tai mopoja moottoripajoilla, joissa on saatavilla moniammatillista tukea ja ohjausta ja jossa he saavat myös työkokemusta.

Suomessa toimii tällä hetkellä parikymmentä moottoripajaa muun muassa seurakuntien, kuntien ja työpajojen toimesta.

Hankkeen aikana tavoitteena on luoda vähintään kuusi uutta moottoripajaa.

Moottoripajatoiminnan sisältöihin kuuluu liikennekasvatus, kouluopintojen tukeminen, syrjäytymisen ehkäisy, sosiaalinen vahvistaminen ja nuoren kokonaisvaltaisen kasvun tukeminen.

Moottoripajaan tullaan kaverien, kouluyhteistyön, työvoimahallinnon, seurakuntadiakonian tai sosiaalitoimen yhteistyön kautta.

Moottoripaja-hankkeen tavoitteena on mallintaa moottoripajatoiminnasta valtakunnallinen erityisnuorisotyön menetelmä, jonka avulla juurrutetaan toiminta pysyväksi hankkeen päätyttyä. Menetelmä tukee kuntia nuorisotakuun toteutumisessa.

Päivän lehti

29.11.2020

Fingerpori

comic