Kanta-Häme

Moreeninportin rakentaminen käynnistyy kesällä

YIT Rakennus oy käynnistää Moreeninportin rakentamisen Hämeenlinnan Moreenin yritysalueelle ensi kesänä.

– Kyseessä on kiinteistö, joka tarjoaa yrityksille toimivat varasto- ja tuotantotilat tarvittavine toimistoineen ja sosiaalitiloineen. Mukaan hankkeeseen on lähtenyt viisi yritystä, jotka ostavat tilat itselleen kuten asuntoyhtiöissä, sanoo hankekehityspäällikkö Heikki Lähdesniemi.

Moreeninportti on monitoimitalo, jonka tilat myydään perusvarusteltuina. Tarvittaessa tiloja räätälöidään ja täydennetään lisävarusteilla käyttäjän toiveiden mukaisesti.

Tilayksiköiden koko on noin 300 neliömetriä ja niitä voi myös yhdistellä suuremmiksi kokonaisuuksiksi. Myös tätä pienemmät tilat ovat mahdollisia.

Moreeninportin kokonaislaajuus on noin 2 000 neliömetriä.

Lähdesniemi luonnehtii Moreeninportin tiloja hyväksi sijoituskohteeksi.

– Kiinteistö rakennetaan Hansatien ja Länsiportintien risteykseen hyvälle paikalle. Pienemmän kokoluokan tilojen lisääntyvä kysyntä vahvistaa niiden jälleenmyyntiarvoa.

Lähdesniemen mukaan Moreeninportti on pilottikohde, josta saatavia kokemuksia hyödynnetään jatkossa niin Hämeenlinnassa kuin muualla Suomessa.

Vastaus kysyntään

Kehittämiskeskus oy Hämeen yrityspalvelujohtaja Ari Räsänen näkee Moreeninportin rakentamisen vastuksena kysyntään.

– Tarvetta on ollut erityisesti hyväkuntoisista 250-500 neliömetrin kokoisista tiloista.

Hämeenlinnan seudulla yrityksiä on kannustettu kimpparakentamiseen. Hämeenlinnan kaupungin omistama Kantolan Kiinteistöt oy on tarjonnut yrittäjille kiinteistöyhtiömallia, jossa samassa rakennuksessa on tilat useammalla yrittäjälle, ja jossa yrittäjä voi halutessaan omistaa tai vuokrata tarvitsemansa toimitilat.

– Moreeninportti tarjoaa yhden mallin kimpparakentamiseen. Näin voitetaan muun muassa kustannuksissa, ja isommasta tilasta saadaan myös muunneltavampi jatkokäyttöä ajatellen, Räsänen sanoo.

Yli tuhat työpaikkaa

Ensimmäiset yritykset aloittivat Moreenissa vuosituhannen vaihteessa. Tällä hetkellä yritysalueella toimii noin 40 yritystä, joissa on yli tuhat työpaikkaa. Rakennettua tilaa on noin 170 000 neliömetriä.

– Alueesta on rakennettu noin sata hehtaaria, ja tonttitarjontaa on tällä hetkellä noin 200 hehtaaria. Moreeni on laajenemassa vaiheittain 600 hehtaarin ja 5 000 työntekijän yritysalueeksi, Räsänen visioi.

Räsäsen mukaan Moreenin tonteista on jatkuvasti kysyntää, ja myyntityötä tehdään myös aktiivisesti.

– Moreeni kiinnostaa niin suuria kuin pieniäkin logistiikka-alan yrityksiä.

Räsänen toivoo, että Moreenia halkovan Taipaleentien jatkaminen Itäportintielle ja aina Karanojantielle voitaisiin piakkoin käynnistää.

Taipaleentien asemakaavatyö on parhaillaan vireillä. Kadun varteen osoitetaan teollisuustontteja. (HäSa)

 

Päivän lehti

1.12.2020

Fingerpori

comic