Kanta-Häme

Motonet tuplaa tilansa

Motonetin Hämeenlinnan tavaratalo on melkein kaksinkertaistamassa tilansa Tiiriössä. Suomen pienimmän Motonetin neliöt kasvavat uuden toimitilan myötä 2 300 neliöstä 4 500 neliöön.

– Tästä hyötyvät kaikki, sillä tähän asti olemme joutuneet pitämään täällä ahtauden takia kapeampaa tuotevalikoimaa kuin muissa myymälöissä. Uudet tilat siirtävät meidät pienimmästä keskikokoisten myymälöiden kastiin, Motonetin Hämeenlinnan tavaratalopäällikkö Mikko Renko sanoo.

Samaan aikaan, kun uutta Motonetiä rakennetaan Prisman viereen, puretaan sen läheltä Tiiriössä Lidlin myymälää.

Lokakuun alussa myymälänsä sulkeneen Lidlin uuden myymälän avajaisia vietetään vuoden 2017 syksyllä. Siihen asti palvelevat Hämeenlinnassa myymälät niin keskustassa kuin Hätilässäkin.

Motonetin tavaratalon pitäisi sen sijaan valmistua jo ensi toukokuussa.

Lidlin myymälä avattiin Tiiriössä vuonna 2002 ja se poti alusta asti tilanahtautta.

Vanhassa rakennuksessa oli yli 1600 kerrosneliötä, mutta remonttikaan ei auttanut sanottavasti tilannetta, sillä vanhaa rakennusta ei voitu laajentaa riittävän paljon. Tänä syksynä Tiiriön myymälä sulki ovensa. Talo purettiin uuden rakennuksen tieltä.

Lidlin uudesta myymälästä on tulossa kaksikerroksinen. Alimpaan kerrokseen tulee myymälä ja toiseen henkilökunnan tauko- ja koulutustilat.

Autovaraosien ja -tarvikkeiden sekä vapaa-ajantuotteiden erikoisliike Motonet on toiminut kymmenkunta vuotta Tiiriössä vuokratiloissa.

Ketju laajenee nopeasti, sillä tänä vuonna on avattu uudet tavaratalot esimerkiksi Tornioon, Mikkeliin, Helsinkiin ja Tampereelle. Yritys on laajentanut myös Hyvinkäällä sijaitsevaa logistiikkakeskustaan.

– Motonet laajensi ketjua keväällä myös Tallinnaan, kun se avasi siellä ensimmäisen ulkomaan myymälänsä, Renko huomauttaa.

Mikko Rengon mukaan uuteen toimitaloon tulee tilat myös yrittäjävetoiselle Motonet-autokorjaamolle. Tähän asti Hämeenlinnassa on asennustöissä palvellut vain Motomaatti, jossa on voinut tehdä autoon pieniä asennuksia. Autokorjaamon lisäksi myös Motomaatti säilyy tavaratalon yhteydessä.

Motonetia on mainostettu autoilevan ihmisen tavarataloksi, mutta pikkuhiljaa toiminta on muuttunut. Nykyisin vapaa-ajan tuotteilla onkin ketjun myymälöissä entistä suurempi rooli.

– Nykyisin tuotteista puolet liittyy autoiluun ja toinen puolet vapaa-aikaan. Me olemme muun muassa Suomen suurin kalastustarvike- moottoripyörätarvikemyyjä. Ei Motonet enää mikään miesten myymälä ole, vaan kyllä täällä naisiakin käy, Renko sanoo.

Motonetin Hämeenlinnan tavaratalossa on kaikkiaan 39 työntekijää. Työntekijöiden määrä tulee lisääntymään uusien tilojen myötä, mutta tarkkoja lukuja ei osata vielä sanoa. HäSa

Päivän lehti

27.10.2020

Fingerpori

comic